Öğrencileri bekleyen tehlike!

Öğrencileri bekleyen tehlike!
Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bin 260 öğrenci, okulda yapılmayan temizlikten kaynaklı çeşitli hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya, öğrenci velileri, sorunlara tepki gösterdi.

DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesine bağlı 500 Evler Mahallesi'nde bulunan Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda okuyan yüzlerce öğrenci hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya. 32 sınıfta bin 260 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, temizliğin doğru dürüst yapılmaması hastalıklara davetiye çıkartıyor. Sınıflarda temizlik yapılmamasından dolayı sınıfların zemini kapkara bir görünüme bürünürken, sınıfta bulunan dolapların kenarları ve altları ise adeta çöp içinde kalmış durumda. Okulun musluklarının paslanması öğrenciler için büyük tehlike arz ediyor. Öğrenci velileri tarafından bugüne kadar birçok kez, okul yönetimine aktarılan sorunlar, “ödenek yok” gerekçesi sunularak, sorunları kulak arkası ediliyor.

'Hayvan bile burada kalmaz'

Öğrenci velilerinden Mehmet Tahir Adıgüzel, sınıfların durumunun içler acısı olduğu belirtti. Sınıflarda hayvanların bile duramayacağını ifade eden Adıgüzel, “Müdüre anlatıyoruz, müdür bize bağırıp çağırıyor. Müdürle konuşulmuyor, konuşunca kavga ediyor. Biz bu şekilde anlaşamayız. Öğretmenlere aktarıyoruz 'halledeceğiz, gerekli yerlere ileteceğiz' diyorlar; ama bugüne kadar bir şey yapılmadı. Okul bittikten sonra mı sorunlar giderilecek?” diye sordu. Okulda güvenlik görevlisinin de olmadığına dikkat çeken Adıgüzel, “Çocukların hiçbir güvencesi yok bu okulda” diye belirtti.

'Çocuğumu okula göndermek istemiyorum'

Okuldaki temizlik sorunlarından kaynaklı çocuklarını okula göndermek istemediğini aktaran öğrenci velilerinden Nasir Doğhan ise, “Sınıflarda hiç temizlik yok, hijyen yok. Tuvaletler kullanılmayacak halde. Sınıflar çok kötü durumda. Ben çocuğumu bu okula göndermek istemiyorum. Gelsinler ilgilensinler, biz de elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

'Kendi okullarımızı inşa ederiz'

Devletin ilgisizliğine karşı kendilerinin okulları inşa edeceklerini dile getiren öğrenci velilerinden Nevzat Erkek de, “Devlet var olduğunu iddia ediyorsa bu sınıflarda kendi çocuklarını okutsun. Eğer devlet 'ben yokum' diyorsa biz kendimiz, okullarımızı inşa ederiz, güvenlikçilerimizi, temizlikçilerimizi tutarız” dedi.

Görüştüğümüz okul yetkilileri ise, sorunlara ilişkin ellerinden herhangi bir şeyin gelmediğini ve var olan sorunları Diyarbakır Valiliği'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Bağlar İlçe Kaymakamlığı'na ilettiklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.