Öğrencileri için cep telefonu ve uçurtma ile drone yaptı

Öğrencileri için cep telefonu ve uçurtma ile drone yaptı
Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü Köyü İlkokulunda, öğretmen Recep Bingöl, öğrencilerinin drone hayalini, uçurtmaya bağladığı cep telefonuyla gerçekleştirdi.

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Değirmenüstü Köyü İlkokulunda 9 yıldır görev yapan sınıf öğretmeni Recep Bingöl, öğrencileri için uçurtmaya bağladığı cep telefonuyla drone yaptı.

bt2.jpg

Bingöl, yaptığı açıklamada, öğrencisi Yahya Ekinci'nin motosiklet tutkusunun yer aldığı sosyal medya görüntülerinin, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun dikkatini çektiğini, Sofuoğlu'nun Yahya'yı 26 Nisan'da Sakarya'ya davet ederek, onunla motosiklet sürdüğünü anımsattı.

bt3.jpg

Bunun öğrencisinin üzerinde çok olumlu etki bıraktığını anlatan Bingöl, daha sonra öğrencilerinin, "havadan insanlar ve evler nasıl görünüyor" diye merak ettiğini, onların bu merakını gidermek için çalışma yaptığını söyledi.

bt4.jpg

Bingöl, şöyle konuştu:

"Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz diye düşündük. Öğrencilerimizle beyin fırtınası yaptık. Cep telefonumu uçurtmaya bantla yapıştırdım. Telefonun video kaydına basarak uçurtmayı uçurduk. Aldığımız görüntüleri öğrencilerimizle seyrettik. Öğrencilerimiz havadan çekilen görüntülerini seyredince çok mutlu oldular. Öğrencilere daha önce drone görüntülerini izletmiştim. Drone ile çekilen görüntülerde, evlerin ve insanların ne kadar küçük göründüklerini göstermiştim. Ama bunu canlı olarak, kendilerini gördüklerinde çok daha fazla şaşırdılar. Daha çok mutlu oldular."

Öğrencilerin mutluluğunun dünyalara eşdeğer olduğunu dile getiren Bingöl, çekimlerden sonra izledikleri görüntülerin öğrencilerde büyük bir heyecan ve sevinç yarattığını anlattı.

3. sınıf öğrencisi Edanur Düzgün de havadan çekilen görüntüleri izleyince çok heyecanlandığını aktararak, "Öğretmenimiz bize bir drone alma sözü vermişti ama alamadık. İlk defa gökyüzünden çekilen görüntülerimizi gördük. Gerçekten çok güzel ve inanılmazdı. Bütün arkadaşlarımız çok şaşırdı. Ben de çok şaşırdım." diye konuştu. (AA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.