Öğrencilerin sınav tepkisi sosyal medyada gündem oldu

Öğrencilerin sınav tepkisi sosyal medyada gündem oldu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yüz yüze eğitim ve sınav açıklaması sosyal medyada günün olayı oldu. Sosyal medyada #SizeOyYok başlıklı tag açıldı. Tag kısa süre içinde dünya gündemine girdi.

TİGRİS HABER- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından milyonlara öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitim ve sınavlara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Selçuk paylaşımında şunlara dikkat çekti, “Sevgili gençler, emin olun sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum. Biz salgın döneminde kararlarımızı, eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte oluşturuyoruz. Salgının seyrini günlük izliyoruz. Neyin riskli, neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştiriyoruz. Bu görüşmeler neticesinde, köy okullarımız ve ana okullarımız yüz yüze eğitime çoktan başladı. 1 Mart’ta ilkokul 1,2, 3,4 sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimlerine başlıyor. Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazıklıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40’ı yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.

Kararlarımızda, sağlığınız her zaman önceliğimiz. Desteğiniz ve iş birliğiniz bizim için önemli. Bu günlerin üstesinden hep birlikte gayretle geleceğiz. Siz derslerinize ve sağlığınıza odaklanın lütfen. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk’un yüz yüze eğitim açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada #SizeOyYok başlığı ile tag açıldı. Kısa süre içinde tag dünya gündemine girdi. 

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

Liseliler olarak bir yer bulalım dünyadan uzak #SizeOyYok

Atam gençlere yaptığınızı görse hayal kırıklığına uğrardı #SizeOyYok

Hafta sonuna yasak koyuyorsunuz ama cumartesi sınav var sadece ana derslerin sınavı olacak diyorsunuz ama beden eğitimi bile var ne bu ya cidden? #SizeOyYok

Sınav çıkışı liseli buluşması varmış öyle duydum #SizeOyYok

(Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum