Öğrencilerin 'yurttan atıldık' iddiası

Öğrencilerin 'yurttan atıldık' iddiası
Dicle Üniversitesi Halid Bin Velid Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'da kalan üç öğrenci, yemek fiyatlarında yapılan artışları protesto ettikleri için, yurttan atıldıklarını iddia etti.

TİGRİS HABER - Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, yurttan atılan öğrencilerden Mehmet Can Eşkin, yemek fiyatlarına getirilen zamla öğrencilere verilen yemek kartına aktarılan paraya getirilen zamların bir birini tutmaması üzerine durumu protesto ettiklerini söyledi. Yurtta olduğu sırada öğrencilerin eylem başlatmasıyla kendisinin de dâhil olduğunu söyleyen Eşkin, yurt müdürü ile tartıştıklarını ve tehdit edildiklerini söyledi.

Daha sonra yurt müdürü tarafından ifadeye çağrıldıklarını ve yazılı ifade verdiklerini dile getiren Eşkin, sonrasında ise kendilerine gönderilen tebligatla süresiz yurttan atıldıklarını öğrendiğini söyledi.

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve çalışarak okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Eşkin, bazı arkadaşlarının katı atık topladığını, bazılarının sebze halinde çalıştığını söyleyerek, “Zaten verdikleri burs yetersiz, bu yetmezmiş gibi birde bizleri yemek fiyatlarıyla ezmeye çalışıyorlar” diye tepki gösterdi.

Aynı gerekçe ile yurttan süresiz şekilde uzaklaştırılan Müslüm Urdun ise, yaptıkları protestonun haklı olduğunu aktardı. “Bizi süresiz yurttan çıkardılar. Çıkmamız için de 15 dakika zaman tanıdılar. Eşyalarımızı, 15 dakika içerisinde toparlayamadık bile. Arkadaşlarımız bize sonradan eşyalarımızı getirdi” diye konuştu. Urdun, “Yurttan süresiz atıldığımız için bursumuzun da iptali yapıldı. Ne ev tutabilme gücüm var ne de başka bir şey. Müdür politik yaklaşımlar sergiledi” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum