Öğretmen ve öğrencilerden ‘Masal evi kütüphanesi’

Öğretmen ve öğrencilerden ‘Masal evi kütüphanesi’
Mardin’ın Kızıltepe İlçesine bağlı Işıklar Köyü Ortaokulunda görev yapan öğretmen ve öğrenciler ilginç bir projeye imza attı.

Öğretmen ve öğrenciler okul bahçesinde ‘Masal evi’ adını verdikleri bir kütüphane yaptı.

Kızıltepe ilçesinde, son yıllarda yaptığı sosyal etkinlikler ve akademik başarılarıyla adından söz ettiren Işıklar İlk/Ortaokulu’nda öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla yapılan masal evi kütüphanesi, resim sergisi ve çalışkan karınca heykelinin açılışı 3 Mayıs 2019 Cuma günü yapıldı. Açılışa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, TEMA Vakfı Kızıltepe Temsilcisi Muhammed Dağ, çeşitli okulların müdürleri, öğretmenleri ile okulun velileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Işıklar Ortaokulu Müdürü Yusuf Duyan, “Eğitim-öğretimin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan sosyal ve kültürel etkinliklere okul olarak önem veriyoruz. Her öğrenciye fırsat vererek kendini eğitim sürecine dahil olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Masal evi kütüphanesi, resim sergisi ve çalışkan karınca heykelinin oluşumunda emeği olan okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Şerif Kino başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Açılışımıza katılarak bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

Duyan’ın konuşmasından sonra halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunların ardından açılış yapıldı. Öğrencilerin yapmış olduğu resimlerin sergiye katılanlar tarafından büyük beğeni topladığı gözlendi. Masal evi kütüphanesi en çok takdir toplayan ve dikkat çeken eser oldu. Açılış, toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.