Öğretmenler atık pil konusunda bilgilendirildi

Öğretmenler atık pil konusunda bilgilendirildi
Geri dönüşüme kazandırılmadığı taktirde çevreye ve insanlara ciddi anlamda zararları olan atık pillerin toplanması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki farklı okullarda görev yapan 300 öğretmene yönelik atık piller konusunda bilgilendirmede

İçeriğinde birçok metal iyonu barındırdığı, doğada kolay çözülmediği için çevreye ve insanlara ciddi anlamda zararları olan atık pillerin bilinçli bir şekilde toplanıp bertarafının sağlanması için çalışma yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atık pillerle mücadele amacıyla kentte eğitim alanında hizmet sunan öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen “Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı” eğitimine okulları temsilen 300 temsilci öğretmen katıldı.

 

Atık pillerin zararları yapılan sunumla anlatıldı

 

Atık piller hakkında yapılan sunumunda, pillerin nerelerde kullanıldığı, çeşitleri ve pil kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda bilgiler verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pil toplamakla yetkili olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) faaliyetlerinin de anlatıldığı sunumda belediyelerin atık pil toplama çalışmaları dile getirildi. Yerel yönetimler dışında atık pil ile mücadele yürüten kurum ve kuruluşların da belirtildiği eğitimde, atık pil konularında okullarda yapılan kampanyalar ve etkinlikler çeşitli görsellerle ifade edildi. Bilgilendirme toplantısı son olarak yakın zamanda kamu spotu olarak görsel medyalarda yer alacak olan kısa reklam filminin gösterilmesi ile son buldu.

 

Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı eğitimi sonunda toplantıya katılan okul temsilcisi öğretmenlere, okullara bırakılmak üzere atık pil toplama kutusu, broşür, öğrencilere yönelik eğitim CD’si ve afişler dağıtıldı.

 

Atık pil toplama kampanyası devam edecek

 

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, her yıl kentte bulunan okullarla işbirliği yaparak sürdürdüğü topladığı atık pil kampanyası bu yılda devam edecek. Geçen yıl kentte toplam 1 ton 592 kg atık pili geri dönüşme kazandıran okullara çeşitli hediyeler veren Büyükşehir Belediyesi, en fazla atık pil toplayan okulları 2018 yılında da ödüllendirecek.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.