Öğretmenlerin okuma grubu

Öğretmenlerin okuma grubu
 Özel Haber
Diyarbakır’da 5 Nisan İlkokul’unda bir grup öğretmenin oluşturduğu kültür grubu hem kültür turları düzenliyor hem de her ay bir kitabı değerlendiriyorlar.

TİGRİS HABER - 5 Nisan İlkokulda bir grup kadın öğretmen önce aralarında oluşturduklar Whatsapp iletişimleri zamanla bir kültür ve sosyal gruba dönüşüyor. Önceleri kültür turları düzenleyerek birçok yeri gezip görüyorlar. Birbirlerine okudukları kitapları tavsiye ediyorlar. Kitaplar üzerine düşüncelerini paylaşıyorlar. Daha sonra her ay bir araya gelerek daha önceden belirledikleri kitap üzerine değerlendirmelerde bulunmaya karar veriyorlar. Bu ay Birsen İnal’ın son kitabı ‘KİRİV’i değerlendirmek için bir araya geldi.

whatsapp-image-2024-01-19-at-15-57-37.jpeg

5 Nisan okuma grubundan öğretmen Nigar Ademyılmaz daha önce aralarında iletişim için oluşturdukları grupla kültür turları düzenlediklerini, okudukları kitaplar hakkındaki görüşleri paylaştıklarını anlatarak grubun daha sonra bir okuma ve dayanışma grubuna nasıl dönüştüğünü şöyle anlatıyor;

“Daha önce de hepimiz okuyorduk ve aramızda paylaşıyorduk. Bunun daha düzenli hale gelmesini konuştuk. Her ay bir araya gelerek daha önce belirlediğimiz kitabı herkes okuyor. Bir araya geldiğimizde kitap hakkındaki düşüncelerini, eleştirilerini dile getiriyor. Bunun dışında aramızda bir dayanışma da gelişiyor. Birinin ortaya çıkan sorununa elbirliğiyle çözümler geliştiriyoruz.”

Oluşturdukları bu grubun zamanla kendilerini de nasıl değiştirdiğini Nigar hoca;

“Bu grup bizi hem mesleki olarak olgunlaştırıyor hem de olaylara öğrencilere bakış açısını değiştiriyor. Siz farklılaştıkça hayatın her alanına da yansıyor. Bizde bir dönüşüm yaratırken yakın çevremize de yansıyor. Olumsuzlukların kritiğini yaptığımız zaman farkına varıyoruz. İnsan aynı hataları tekrarlamıyor. Farklı fikirleri söylesek de birbirimizi anlamaya ve hoşgörüyle yaklaşamaya çalışıyoruz. Her şeyi bilemeyebiliriz. Hiç kimse mükemmel değildir. İnsanlar hayat içinde pişiyor ve bu durum mesleğimize de yansıyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-15-57-39-2.jpeg

‘Okuma grubumuz bize ortak paydalarda buluşmayı öğretti’

Okuma grubumuz bize ortak paydalarda buluşmayı öğretti. Çünkü öğrenci yetiştiriyoruz. İnsan yetiştiriyoruz. Önce kendimizi yetiştirmemiz gerekir. Biz kendimizi yetiştirmediğimiz sürece vereceğimiz bilgiler de sadece basmakalıp bilgiler olacaktır. Hayatın içinden bir şeyler verdiğimiz zaman sonuçları da çok farklı oluyor.

Birbirimizi nasıl tamamlayabileceğimizi öğrendik. Bunlar güzel şeyler ve bunlar bir şekilde öğrencilere de yansıyor. Hatta aile ilişkilerimize de yansıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum