"OHAL Kağıt üzerinde kalkmış, hukuksuz uygulamalar sürüyor"

"OHAL Kağıt üzerinde kalkmış, hukuksuz uygulamalar sürüyor"
Tahir Elçi, anmasının 200. Haftasında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, “OHAL sadece kağıt üstünde kalkmış durumda ama bütün hukuksuz uygulamaları, Temel hak ve özgürlükler önündeki bütün engelleri olduğu gibi bütün varlığını korumaya devam ediyor.” dedi.

Diyarbakır Barosu, eski Başkanları Tahir Elçi’nin katledilişinin 200. haftası anma etkinliği meslektaşlarının katılımıyla bugün gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın, Elçi’nin katledilişinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçtiğini belirtti.

aaa-015.jpg

“Cezasızlık politikası ile sonuçlanan soruşturmalardaki adalet arayışımız devam edecek”

Aydın, şunları söyledi; “Bugün etkinliğimizin 200. Haftasını gerçekleştiriyoruz. 200 haftadır, 3 yıl 11 aydır bu adliyede, duruşma salonlarında, yaşamın her alanında bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, bu cinayetin faillerinin ortaya çıkarılması ve yargıya teslim edilmesi konusunda her platformda taleplerimizi yılmadan dile getirdik. Kar-kış demeden adalet arayışımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bütün bu çabalarımızın şu an itibariyle bir sonuca varmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Ancak bu adalet arayışımız yılmadan devam edecek. Bu cezasızlık politikası sadece bu dosyaya ilişkin değil, Türkiye’de özellikle kamu görevlilerinin karıştığı iddialarının bulunduğu çok sayıda soruşturma ve kovuşturmada bir cezasızlık politikası olduğu hepimizin malumu. Bunu da çeşitli platformlarda dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Hem bu olayda hem de sevgili başkanımızın öldürülmesi olayında hem de diğer cezasızlık politikası ile sonuçlanan dosyalarda, soruşturmalardaki adalet arayışımız Diyarbakır Barosu ve onu destekleyen meslektaşlarımız ve Barolarla birlikte sürdürmeye devam edeceğiz.”

aa-030.jpg

Aydın: OHAL Kağıt üzerinde kalkmış, hukuksuz uygulamalar sürüyor

İzmir Barosu’ndan anma etkinliğine meslektaşlarının destek verdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:  “Olağanüstü Hal biteli neredeyse 1,5 yıl oldu ancak OHAL uygulamaları ne yazık ki hız kesmeden hayatın her alanında devam ediyor. Toplantı ve gösteri hakkında, ifade özgürlüğü hakkında, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda, kayyum atamaları konusunda devam ediyor. Süreklileşmiş bir OHAL uygulamasıyla karşı karşıyayız. OHAL bu toplumun üzerinde adeta bir kara bulut gibi, bir hayalet gibi dolaşmaya devam ediyor. Bu toplumun demokratikleşmesi, insanların ifade özgürlüğünün kullanabilmesi, insanların yargıya olan güvenlerini yeniden tesisi yönünde bir engel olarak bütün toplumun önüne çekilmiş durumda. Bunu da kabul etmiyor bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz. Seçimin üzerinden daha 7 ay geçmesine rağmen 13 Belediyeye kayyum atandı, çok sayıda belediye başkanı tutuklandı. Bu hukuksuz uygulama da bir OHAL uygulaması ürünüdür. Bir OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesine dayanılarak bütün bu işlemler tesis ediliyor. OHAL sadece kağıt üstünde kalkmış durumda ama bütün hukuksuz uygulamaları, Temel hak ve özgürlükler önündeki bütün engelleri olduğu gibi bütün varlığını korumaya devam ediyor. Buna ilişkin de dostlarımızla birlikte mücadelemizi vermeye, bu karanlık günleri atlatmaya çalışacağız.” (Haber Merkezi)

aaaa-002.jpgaaaaa.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.