Oktay’dan hasar açıklaması

Oktay’dan hasar açıklaması
İstanbul’da 5.8 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şuana kadar depremden kaynaklı 320 dairenin hasarlı olduğunu, bin 895 dairenin ise az hasarlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul’da 5.8 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrası hasarlı binalarda incelemelerin devam ettiğini söyleyen Oktay, "320 daire hasarlı gözüküyor, bin 895 dairede de az hasar var. Tahliye edilenlerden de çoğu yakınlarının yanında kalıyor. Yaklaşık 96 kişi de bizim tarafımızdan yardım ediliyor. Sayın Valimiz gerekli açıklamayı yaptı. Yarın 29 okul tatil olacak. Salı günü ağır hasarlı okullarımız varsa gerekli çalışmalar yapılacak. Umarız yeni bir deprem yaşamayız ama yaşayacak gibi hazırlıklı olmalıyız” dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yayınlayarak şunları söyledi:

"İlimizdeki 114 okul ve eğitim kurumu için hasar tespit talebinde bulunulmuştur. Bu okul ve eğitim kurumlarında Ön Hasar Tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda; 85 okul hasarsız, 20 okul az hasarlı, 9 okul ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir.  Ağır hasarlı ve az hasarlı toplam 29 okulumuz yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır. Bu okullarımızda 30 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim-öğretim hizmetinin aksamadan yürütülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gerekli planlamalar yapılmıştır. Öğrencilerimizin 1 Ekim 2019 Salı gününden itibaren hangi okullarda eğitim-öğretime devam edecekleri 30 Eylül 2019 Pazartesi günü, Saat 14.00'a kadar kamuoyuna duyurulacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.