Ölüm orucundaki adli hükümlü hastaneye kaldırıldı

Ölüm orucundaki adli hükümlü hastaneye kaldırıldı
Adil yargılanma talebiyle 300 gündür açlık grevinde olan adli hükümlü Emrullah Kanioğlu’nun açlık grevini ölüm orucuna çevirince fenalaştı. Bunun üzerine hastaneye kaldırılan Kanioğlu’nun ölüm sınırında bulunduğu öğrenildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Adli bir suçtan hüküm giyerek Diyarbakır 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan Mardin nüfusuna kayıtlı Emrullah Kanioğlu, adil yargılanma talebiyle 300 gündür sürdürdüğü açlık grevini son 6 gün ölüm orucuna çevirince fanalaştı. Kanioğlu, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ölüm sınırında bulunan Kanioğlu, kendisine müdahale edilmesini reddettiği öğrenildi. Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre; hüküm giydiği suçun kendisi tarafından işlenmediğini belirten Kanioğlu, adil yargılanma talebiyle 300 gün önce açlık grevine girdi. Açlık grevini son 6 günde ölüm orucuna çeviren Kanioğlu’nun sıvı gıda almayı bırakmasıyla dün hastaneye kaldırıldı. Acil Servis’e kaldırılan Kanioğlu’nun tedaviyi reddedince tekrar kaldığı cezaevine götürüldü.

Cezaevinde yine fenalaşan Kanioğlu, tedavi için tekrar Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Sevisi’ne kaldırıldı. Burada kendisine müdahale edilmesini kabul etmeyen Kanioğlu, sağlıkçılara “Adil yargılanmak istiyorum. Ölüm orucunu sürdüreceğim. Belki ben öleceğim, ama benden sonrakilerin adil yargılanmasına umut olur” dediği öğrenildi.

Bilinci açık olan ve ölüm sınırında olduğu belirlenen Kanioğlu’na müdahale edilmesi ya da yatırılması için sağlıkçıların baskı altında olduğu öğrenilirken, sağlıkçılar ise tıp etiği gereği, iradesi dışında Kanioğlu’na müdahalede bulunmak istemiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum