Ölüme itilmeden 5 dakika önce!

Ölüme itilmeden 5 dakika önce!
Sevilay Sülüntay, 19 yaşındaydı ve yaşamında ilk kez çıktığı tarihi Diyarbakır surlarında, akıl sağlığı yerinde olmadığı belirtilen bir kişi tarafından itilmesi sonucu 15 metreden düşüp yaşamını yitirdi.

DİYARBAKIR - Diyarbakırlı Sevilay Sülüntay 19 yaşındaydı. Bağlar Belediyesi Eğitim Destekevi'nde üniversite sınavına hazırlanıyordu. 22 Ocak günü de her gün olduğu gibi yine destekevine gitti. Kursun bitimiyle Sevilay ve iki arkadaşı, önce Hasanpaşa Hanı'na gidip çay içti, bir süre burada takıldılar. Sonra Diyarbakır'ın tarihi surlarına çıkıp biraz nefes alabilmek ve Hevsel Bahçeleri'nden tarihi Ongözlü Köprü'ye uzaktan da olsa bakabilmek için Mardin Kapı'daki Keçi Burcu'na doğru yol aldılar. Bu sırada Sevilay, arkadaşlarına "Ben hiç surlara çıkmadım bugüne kadar, korkuyorum" diye fısıldadı. Sevilay, Keçi Burcu'na çıktıktan sonra, "Ben niye bugüne kadar güzelim surları görmeye gelmemişim" diyor. Üç arkadaş, Keçi Burcu'ndan indikten sonra Ali Paşa Mahallesi'ndeki Turistik Cadde üzerine evlerine gitmek üzere yol aldı. 

Surların dibinden yürümektense surların üzerinde yürümeye karar verdiler ve çıktılar. Ellerindeki cep telefonlarıyla birbirlerinin fotoğraflarını çektiler ve 7 Kardeşler Burcu'na doğru ilerlediler. Burcun hemen yanı başında iki genç kadın yan yana, üçüncü kişi de hemen önlerinde yürürken, akıl sağlığı yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, Sevilay ve arkadaşını iki eliyle itti. Sevilay, birkaç saniye surun taşlarına tutunduktan sonra 15 metre yükseklikten aşağıdaki beton zemin üzerine düştü, arkadaşı ise, diğer arkadaşına tutunarak kurtulmayı başardı. Ağır yaralanan Sevilay ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan olduğu belirtilen kişi, gözaltına alındı.

İlk kez çıktığı surları çok seven Sevilay'dan geriye ölüme itilmeden 5 dakika önce çektirdiği ve hayata gülümsediği birkaç kare fotoğrafı kaldı. 

sevilay-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.