Önder, kendisine parmak sallayan vekile; "Ben parmak sallanacak vekil değilim"

Önder, kendisine parmak sallayan vekile;  "Ben parmak sallanacak vekil değilim"
DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER -Önder, Meclis'te yaşanan gerginliğin ardından yaptığı açıklamada "38 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyorum, affedersiniz boru değil" dedi.

Kobanê Davası'nın karar duruşmasında cezalar açıklanırken Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili Önder, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş konuşurken, AK Parti sıralarından gelen gürültüye tepki gösterdi. Önder konuşma listesini iptal ettiğini ve söz almak isteyenlerin yeniden girmesini istedi. Önder, bu kararının keyfi olduğu yönündeki tepkilere hatibe saygı gösterilmesi gerektiği yönünde cevap verdi

Kobanı duruşmasında kararların açıklandığı sırada, üzerine yürüyen ve parmak sallayan bir milletvekilinin tavrı karşısında konuşan Önder, "Şu anda 38 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyorum. Hakkımızdaki ferman, yarım saat bir saat sonra açıklanacak. Hele bugünkü ortamda bir şey olur olmaz, buradan adalet çıkar çıkmaz diyen vekil varsa ikincisi de ben olurum. Burada bu işi uhuletle suhuletle yürütmeye çalışıyoruz. Ben parmak sallanacak bir milletvekili değilim. 38 ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanan bana, bu parmak değil bu gürz olarak başında sallanırken, burada görev ve sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum" diye karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.