Normalleşme sonrası organizasyon sirketleri nefes aldı

Normalleşme sonrası organizasyon sirketleri nefes aldı
Koronavirüs salgını nedeniyle birçok firma, esnaf ve buna bağlı sektörler ağır kayıplar yaşadı.

TİGRİS HABER - Temmuz aylarında normalleşme adımları ile birçok alanda hayat normale dönerken nişan, kına, düğün, konserler ve benzeri birçok organizasyonlar bu normalleşmenin dışında tutuldu.

Organizasyon işi yapan şirket sahipleri ve çalışanları hayatın kendileri için normale dönemeyen şartlara tepki göstermiştiler.

Organizasyon sektörünün girişimci kadınlarından Tuğba Sancar Gölcü ile normalleşme sonrası organizasyon sektörünü konuştuk.

Covid-19 salgını sonrası işlerinizde aksamanın yansımasını açıklayabilir misiniz?

Çoğu sektör gibi bizim de bu süreçte organizasyonlarımız hemen hemen dip noktaya ulaştı. Kirayı ve diğer ödemelerimizi finanse edemeyecek durumdaydı.. Bu sektörün içinde olan arkadaşlarımla görüştüğümde onların da bu durumda olması üzdü, düşündürdü ve bu işin içinden nasıl çıkacağımızı konuştuk.. Ama şu var her krizde mühim olan kriz yaşandı diye işyerini kapatmamak gerekir. Bizler de biliyorduk ki bu kriz bir şekilde aşılacak ve normalleşmeye dönüşecek.. Ki öyle oldu..

organizasyon-tigris.jpg

Normalleşme sonrası sektörünüzdeki gelişmelerden bahsedebilir misiniz?

Normalleşme sonrası insanlarda bir panayır havası ve baharın gelişi kutlaması gibi bir şey oldu. Uzun süredir özlem duyduğumuz birçok şeyi yapma gereksinimi duyduk. Biz sektör olarak normalleşme adımlarında hala tedirgin durumdayız.

Ekonomik olarak bir artış mevcut.Bunun akabinde malzeme tedarikçilerimizin sürekli fiyat değişimleri karşısında üretimine ara vermek durumda kalıyor. Ve organizasyon etkinliklerimiz hala düşük seviyede ilerlemektedir. Umarım bu süreci hep birlikte güzel bir şekilde atlatabiliriz. Biz sadece pastanın bir payını oluşturmuyoruz aslında..Neden derseniz?Sektörümüzde çok ciddi yatırımlar mevcut..Bir bütün olarak hepimiz varız.. Biz hem düğün salonları, etkinlik meydanları, ,nikah salonları vs. bu doğrultuda çalışan gelinlikçiler, kuaförler, pastacılar, organizasyoncular, fotoğrafçılar, kameramanlar, hizmet personelleri vs. bunlara bakıldığında biz çok büyük bir ekibiz. Bu nedenle Türkiye geneli ekonomide büyük bir pay oluşturmaktayız.. Bizim sektörün durdurulması veya iptal edilmesi gibi bir durum olduğu zaman çok ciddi sorunlar yaşıyoruz.

Sektörünüz Türkiye’de cazip bir sektör mü bir engel taşıyor mu?

Sektörümüz evet Türkiye’de cazip bir sektör.. Ayrıca yurtdışında da aktif olarak yürütülmektedir. Sadece biz düğün, kına, nişan vs olarak bakmıyoruz.. Organizasyon büyük bir ekip işi demek.. Toplantılar, yemek kokteylleri, açılışlar, davetler de olabilir bulunduğumuz ambiyansı bir anda bambaşka bir duruma çekmektir. Görünenin ötesinde bir çaba sağlamak için çalışıyoruz. Bir ekip olarak işi sürdürüyoruz. Yani Türkiye’nin hemen hemen her yerine hizmet vermek için uğraşıyoruz. Bu sektörde küçük çaplı oluşanlar var. Bu sektöre merak saran arkadaşlarımız var. Sektöre yeni girmek isteyen tezcanlı arkadaşlarımız var. Onlara önerim şu; küçük olarak başlamak isteyen olabilirsiniz ama bu sektör gibi bir çok sektörün bir problemi var küçük başlarsan küçük kalırsın..Çok iyi bir şekilde ve fizibilitesi önceden yapılmış olarak girmek gerekir bu sektöre..

Vatandaşların bu sektöre eğilimini nasıl yorumluyorsunuz?

Vatandaşlarımızın bu sektöre eğilimi yüksek.. Şuan elit kesimden dar gelirli kısma kadar herkese hitap ediyor ve bu kesimler tarafından sektöre önem verilmektedir. Bizim işimiz sadece süsleme değil. İnsanların yorulma kapasitelerini düşünerek daha az efor sarf etmelerini sağlayarak güzel günlerini mutlu bir ana dönüştürmektir bizim amacımız. Biz vatandaşlar adına büyük bir yükü aslında sırtlıyoruz. Bu çerçevede bütün sorumlulukları üstleniyoruz. Ve sektörümüz inanılmaz bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Ayrıca son olarak bu sektöre devletimizin destek çıkmasını talep etmekteyiz. (Tigris Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.