OSB’de 2022 istihdam hedefi: 20 bin

OSB’de 2022 istihdam hedefi: 20 bin
Diyarbakır’da 12 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) önümüzdeki yıl 20 bin kişinin istihdamı hedefleniyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 12 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Organize  Sanayi Bölgesi’nde (OSB) önümüzdeki yıl 20 bin kişinin istihdamı hedefleniyor. Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu, OSB’nin “Ortadoğu’nun en büyük bölgesi” olma hedefine doğru ilerlediğini kaydetti.

1996 yılında ilk arsa tahsisi ile sanayi bölgesi olarak faaliyete başlayan ve şuan 4 etaptan oluşan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB), toplam 915.8 hektarlık alan sahip. Diyarbakır’ın ekonomisi için önemli konumda olan OSB, gıda, metal, plastik, mobilya, tekstil ve inşaat malzemelerinin üretimine ev sahipliği yapıyor. Üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve daha iyi bir üretim alanı oluşturmak için sürdürülen çalışmalarda yer alan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu, OSB’nin “Ortadoğu’nun en büyük bölgesi” olma hedefine doğru ilerlediğini kaydetti.

‘Yeni alan kalmadı’

4 etaptan oluşan Diyarbakır OSB’de yatırımcılara tahsis edilecek yeni alan kalmadığını belirten Oğurlu, bu gelişmenin önemli olduğunu söyledi. 5’inci etabın açılması için Müteşebbis Heyet’in çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Oğurlu, “Diyarbakır ülkemizin ve dünyanın önemli markalarına yatırım yapabilme olanakları taşıyan bir kenttir. Bu potansiyelin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ve ilginin arttığını görüyoruz. Yatırımcılar için cazip olan elbette ki teşvikler, genç işgücü ve buna benzer unsurlardır. Ancak göz ardı etmememiz gereken bir diğer önemli unsurda Diyarbakır’ın sosyal gelişmişlik yönüdür. Bu da ayrı ve güçlü bir çekim gücü oluşturmaktadır” dedi.

ogurlu-tigris.jpg

2022 hedefi 20 bin istihdam

Diyarbakır OSB’de 12 bin dolayında kişinin istihdam edildiğini kaydeden Oğurlu, önümüzdeki yıl yapılacak yatırımlarla bu sayının 20 bine çıkmasını hedeflediklerini söyledi. OSB’de 30 yıldır sorun olan enerji nakil hatlarının yer altına alındığını belirten Oğurlu, şunları söyledi: “Bu proje tüm sanayicilerimiz için son derece önemlidir. Mevcut yapıda elektrik kesintileri üzülerek ifade etmek istiyorum ki yaşanmaktadır. Bu kesintiler verim kaybına, işgücü kaybına ve dolayısıyla da rekabet gücünün azalmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenlerle elektrik hatlarının yer altına alınarak, enerji kesintilerinin minimuma indirilmesini çok önemsiyoruz.” Oğurlu, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ile enerji kesintisi sıkıntısının sona ereceğini kaydetti.

Heyetlerin kabulü için modern alanlar

Yurtdışından gelen heyetlerin kabulü için modern alanlar oluşturma çalışmasının da devam ettiğine dikkat çeken Oğurlu, şöyle devam etti: “Diyarbakır OSB kısa sürede yeni bir çehreye kavuşmuş olacak. İş çevrelerinin yakında izlediği ve tam entegre tesis yatırımları için zaruri olan arıtma tesisimizin devreye girmesi, Diyarbakır OSB’ye ayrı bir ivme kazandırmıştır. Arıtma tesisinin yapılması ve hızlandırılmasında kamu otoritesinin çok büyük desteği ve katkısı olmuştur. Ancak şunu da ifade etmeden geçmek istemiyorum. Arıtma tesisinin hayata geçirilmesinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mehmet Kaya’nın katkılarını ve çabalarını özellikle belirtmek ve kendilerine teşekkür etmek istiyorum.”

ogurlu-tigris1.jpg

24 yıllık firma: JİBER

JİBER firmasının 24 yıldır Diyarbakır’a hizmet ettiğini hatırlatan Oğurlu, şunları söyledi: “Diyarbakır’da hazır giyim sektörünün gelişmesi ve Diyarbakır’ın bu alanda ünlü markaların yatırım yapmak istediği bir alana dönüşmesinde, yarattığımız markanın ve Diyarbakır’da yatırımda ısrarcı olmamızın azda olsa bir etkisi olduğunu söylemem yanlış olmayacaktır. Biz ve bizim gibi firmaların yatırımdaki kararlı ve istikralı politikaları, Diyarbakır’a Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kazandırılmasında rol oynamıştır diye düşünüyorum. Tekstil İhtisas OSB’de Diyarbakır için hayati önem taşıyan bir oluşumdur. Önümüzdeki yıllarda Tekstil OSB’nin üretim, istihdam ve ihracatta önemli bir yere geleceğine inanıyorum.”

Ahmet Güneştekin’e teşekkür

Aynı zamanda DTSO’nun da yönetim kurulunda yer alan Fadıl Oğurlu, Ahmet Güneştekin’in Keçi Burcu’nda açtığı serginin kent için önemine işaret etti. Oğurlu şunları söyledi: “Oldukça ses getiren bu sergi için hepimizin Sayın Güneştekin’e teşekkür borcu olduğuna inanıyorum. Sanatçı ve sanat elbette eleştirilebilir. Bu son derece doğal bir durumdur. Ancak Sayın Güneştekin’in sergisi ile gündeme getirdiği konular, birçok kitapta, birçok şiirde, müzikte, sinemada, tiyatroda farklı şekillerde ele alınmıştır. Eleştirilerin bu bakış açısıyla ele alınmasında yarar görüyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi DTSO çok yönlü faaliyet gösteren bir kurumdur. Bu sanatsal etkinliği Diyarbakır’a kazandırdıkları için tüm arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” (Tigris Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.