ÖSÖBDER’den Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen’e ziyaret

ÖSÖBDER’den Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen’e ziyaret
Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği (ÖSÖBDER), Diyarbakır’daki eğitim sendikalarına yönelik tanışma ve nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

TİGRİS HABER -ÖSÖBDER Diyarbakır İl Temsilcisi Ezgi Dursun Gülen, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir’i ve Eğitim- Sen şube başkanları Emine Akşah ve Sadrettin Kaya’yı ziyaret ederek, derneğin faaliyet alanlarını ve kuruluş felsefesini anlattı.

“Her türlü desteğe açığız”

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Özel sektörde eğitimin işveren-işçi statüsünde yürütülmesinin sorunların kaynağını oluşturduğunu belirterek: “Özel öğretim kurumları mevzuatında öğretmenlerin kendilerine öğretmen tanımıyla bir yer bulmaları zorunludur. Belirli süreli sözleşmelerle öğretmenlik yapılması sorunlara yol açıyor. Bu konuda ortak meslek grubu olarak her türlü desteğe açığız” dedi.

“Eğitim camiasında sorunlar görmezden geliniyor”

ÖSÖBDER İl Temsilcisi Ezgi Dursun Gülen ise, özel sektör öğretmenlerinin kendi adlarıyla yasalarda yerinin olmadığını belirterek,  “Eğitim camiasında da sorunların kendi kaderine bırakılarak, görmezden geliniyor. Bu anlamda Eğitim-Bir-Sen’den beklentimiz, sorunları milli eğitim başta olmak üzere her yerde ve zeminde görünür kılmada beraber hareket etmektir. Farkındalık yaratmak dahi sorunların çözüm arayışına katkı sunacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Eğitim-Sen’e ziyaret

Öte yandan ÖSÖBDER yöneticileri Eğitim-Sen eş başkanlarını ziyaret ederek dernekleri hakkında bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.