Otomobilde 2 yılda yüzde 440 artış!

Otomobilde 2 yılda yüzde 440 artış!
Dövizdeki dalgalanma ve vergi zamları, otomobil fiyatlarını uçurdu.

TİGRİS HABER - Dövizdeki dalgalanma ve vergi zamları, otomobil fiyatlarını uçurdu. Ekonomist Şenol Babuşçu, Türkiye'deki araçların yıllar içindeki fiyat artış oranını paylaştı. Buna göre döneminde en ucuz araçlardan biri olan Sandero'nun 2 yılda yüzde 440 oranında zamlandığı görüldü.

Pandemi döneminde yaşanan çip sıkıntısı ve tedarik sorunuyla birlikte döviz kurundaki oynaklık ve gelen son ÖTV ile KDV zamları otomobil piyasasını vurdu. Zam üstüne zam gelen otomobilde fiyatlar yüzde 400'ün üzerinde zamlandı.

Fiyat listesi neredeyse her hafta yenilenirken ekonomist Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vahim tabloyu gözler önüne serdi. Döneminin en ucuz araçlarının da bulunduğu liste paylaşan Babuşcu, 2 yıllık artışın, yüzde 276 ile yüzde 440 arasında değişiklik gösterdiğini söyledi.

160 bin TL'lik araç 900 bin TL’ye dayandı

Tabloya göre, Temmuz 2021’de 164 bin 900 lira olan Dacia Sandero Temmuz 2023’de 890 bin liraya kadar çıktı. Sandero'daki artış oranı ise 2 yılda yüzde 440 olarak gerçekleşti. (Kaynak : halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.