Oyun değiştirici silah geliyor: Rusya tepkili

Oyun değiştirici silah geliyor: Rusya tepkili
ABD, Ukrayna'ya zırh delici uranyum mühimmatı gönderme kararı aldı, Rusya tepki gösterdi. Mühimmat, sağlık riskleri taşıyor. Blinken'ın Kiev ziyareti sırasında açıklandı. Rus saldırıları devam ediyor, Romanya'ya düşen İHA parçaları incelenecek.

TİGRİS HABER - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna ziyareti sırasında ABD Savunma Bakanlığı, Kiev yönetimine seyreltilmiş uranyum mühimmatı göndereceğini açıkladı. Bu hamle, Rusya tarafından "suç" olarak nitelendirilerek sert bir tepki aldı.

ABD, 175 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardım paketi çerçevesinde Ukrayna'ya zırh delici seyreltilmiş uranyum mühimmatı gönderme kararı aldı. Bu kararın bir parçası olarak, Abrams tankları için seyreltilmiş uranyum mühimmatı tedarik edilecek ve ayrıca tanksavar sistemleri ile ABD yapımı HIMARS roketatarları da dahil edilecektir.

Rusya, bu silahların Ukrayna'ya verilmesini "suç" olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu mühimmatın kullanılmasının sonuçlarının tamamen ABD'nin sorumluluğunda olacağını vurguladı ve bu tür mermilerin geçmişte kullanımının ciddi sağlık riskleri ve olumsuz sonuçlara yol açtığını ifade etti.

Seyreltilmiş uranyum mermileri, ABD'nin Ukrayna'ya tedarik edeceği 31 M1 Abrams tankı için kullanılacak. Bu mermiler, yoğun bir şekilde zırhları delebilen ve alev almalarına neden olabilen özelliklere sahiptir. Soğuk Savaş döneminde Sovyet tanklarını imha etmek amacıyla geliştirildiği bilinmektedir.

Yardım paketi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Kiev ziyareti sırasında açıklandı. Ziyaret sırasında Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Dimitro Kuleba ile bir fast food restoranında buluşarak dostça bir ortamda görüntülendi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Donetsk bölgesindeki Kostiantinivka'da füze saldırısı sonucu ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İzmail Limanı'na yapılan bir drone saldırısında ise liman altyapısı ve yönetim binalarında hasar meydana geldiği açıklandı. Bu olayların ardından Romanya'ya düşen bir Rus İHA'sının parçaları bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.