Özel Bağlar Hastanesi’nden “Eğitim Günleri” semineri

Özel Bağlar Hastanesi’nden “Eğitim Günleri” semineri
Özel Bağlar Hastanesi sağlık alanına katkılarını, tıpta “Eğitim Günleri” seminerleri ile sürdürüyor.

Tigris Haber - Özel Bağlar Hastanesi “Eğitim Günleri” adı altında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşında, hekim ve yardımcı sağlık personeline yönelik, bilimsel aktivitelere sponsor olma konulu bir seminer düzenledi. İlk toplantısı 9 Mart 2019’da yapılan seminere çok sayıda sağlıkçı katıldı.

ÖBH, FTR uzman doktorları Serdıl Büyükkaya Yüzer ve Burhan Baykara’nın öncülüğünde Diyarbakır Novotel’de yapılan toplantıda “Beynin fonksiyonel değerlendirmesi ve Serebral Palsi’de erken tanı’’ konusu işlendi.

Serebral Palsi’de erken tanı…

Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Hastanesinden FTR uzmanı Prof. Dr. Kıymet İkbal Karadavut, yeni doğan döneminden ilk 5 aya kadar yapılan hareket gözlemleri ile Serebral Palsi’nin erken dönem öngörülüp, erken rehabilitasyon ile daha etkin tedavi edilme yöntemleri üzerine sağlıkçılara bilgi verdi.

Serebral Palsi’de  Multidisipliner Yaklaşım…

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman doktorlarını, çocuk nöroloji uzmanları ve çocuk hekimlerinin yanısıra yoğun bir fizyoterapist katılımı ile gerçekleşen toplantıda erken tanı ve tedavi de multidisipliner bir yaklaşım sergilenerek, riskli bebeklerin göz ve işitme değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca FTR uzman hekimlerince de muayeneleri ve gerekli halde hemen rehabilitasyon sürecine başlamasının önemine vurgu yapıldı. İlk 2 hafta, 3 yılın SP rehabilitasyonunda altın dönem olduğunu vurgulayan hekimler, bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve erken tanının fark yarattığını belirttiler.

               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.