Özel-İnce görüşmesi sona erdi

Özel-İnce görüşmesi sona erdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisinin Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeden sonra sert konuştu.

TİGRİS HABER- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisinin Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeden sonra sert konuştu. Belediye Başkan adaylarını bugün açıklamayacaklarını söyleyen Özel, MYK ve PM toplantısının gündeminin Yargıtay’ın Anayasa mahkemesi kararını değerlendireceklerini belirterek, “Anayasa mahkemesine karşı darbe girişimi konusunu görüşeceğiz” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün saat 10.30 sıralarında CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’i ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından iki Genel Başkan açıklama yaptı.

Özgür Özel basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada, “İzlediğim kadarıyla bugün bizden belediye başkan adaylarını açıklamamızı bekliyorsunuz. Öyle olmayacak, PM ve MYK’ da yargıya darbeyi değerlendireceğiz” dedi.

Tek gündemimiz yargıya darbedir

Özel şöyle dedi; “Sayın Muharrem İnce ile memleket meselelerini halkın meselelerini görüştük. Bundan sonraki süreçte diyalog içinde olmak üzere görüş birliğine vardık. Dün sosyal medya hesabımdan MYK ve Parti meclisinin özel gündemle toplanacağını söyledim. Yargıtay’ın Anayasa mahkemesine karşı tutumunu, darbe girişimini konuşup tartışacağız. Tek gündemimiz var. Bugün belediye başkan adaylarının açıklanması beklentisi olduğunu gördüm, ancak olmayacak. Türkiye’nin bu kadar önemli bir gündemi varken, bunu bugün yapmayacağız. Başkan adaylarını daha sonra açıklayacağız.”

Yargı iktidarın sopası olmuş

Özgür Özel, daha sonra sözü Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye verdi, İnce, şunları söyledi; “Memleket partisi olarak Sayın Özel’e hayırlı olsun başarı dileklerimizi iletmek için geldim. Seçim süreci ile ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Ülkenin Adliyesi, zaptiyesi, adliyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda. Yargı iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının işlemediği yerde adalet yoktur.

Yoksulluğun nedeni adaletsizliktir

Yargı adalet dağıtmıyorsa o memlekette yoksulluk var demektir. Yoksulluğun nedeni ekonomistler değil, Yargıçlardır. Hâkimlerdir, siyasetçilerdir. Döviz 30 TL olmuş ise sorumlusu yargıdır. Son seçimde de ne yazık ki, cumhurbaşkanlığı ve hem de meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var, bu psikoloji ile seçimlere gidiliyor. Bütün bu gelişmelerin içinde Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır, topyekûn nasıl mücadele edilir, dilimiz döndüğünce kendisisiyle paylaştık.” (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.