Özgür Deniz’i yaşatalım!

Özgür Deniz’i yaşatalım!
Bir yanda Özgür Deniz’in yaşam mücadelesini kazanması için yüreği ağzında bekleyen Alınteri ailesi, bir yandan da hastane masraflarının altında kalmanın çaresizliğini yaşıyor.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yaşayan ve kalbi yüzde 15 çalışan lise öğrencisi Özgür Deniz Alınteri, Ankara Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kalp nakli bekliyor.

Dicle’de Necati Ceylan Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Özgür Deniz, ailesinin yanında aniden rahatsızlanırken, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Çocuk hastanesinde ilk müdahalenin ardından Ankara Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Kalp yetmezliği teşhisiyle Cebeci hastanesinde tedavi gören Özgür Deniz, kalp nakli beklerken, Alınteri ailesi 130 gündür hastane koridorlarında çocuklarının sağlığına kavuşmasın için bekleyişlerini sürdürüyorlar.

 

 

Aile zor durumda

 Ankara’da bir akrabalarında kalan ve yaklaşık 5 aydır her gün hastaneye ulaşmak için 3 saatlerini yolda geçiren anne Yasemin Alınteri ve baba Zülfü Alınteri, çocukları Özgür Deniz için hastanede nöbet bekliyorlar. Emekli olan ve emekli maaşından başka hiçbir geliri olmayan baba Zülfü Alınteri, bugüne kadar akrabalarının sınırlı desteğiyle hastane masraflarını ve kendilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Hastane yatak parasının dahi günlük 65 TL olduğu ve günlük ihtiyaçlarla birlikte katlanan hastane masraflarına emekli maaşı ile yetişemeyen baba Zülfü Alınteri, ekonomik olarak çok zor durumda.

Kalp naklini bekliyor

 Özgür Deniz’e gerekli olan kalp naklinin ne zaman yapılabileceği belirsizliğini korurken, Alınteri ailesinin her gün çektiği çile katlanarak sürüyor. 5 aydır akrabalarının yanında kalan ve her gün hastaneye ulaşmak için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalan ailenin hastaneye yakın bir ev kiralayabilmesi için gereken para baba Zülfü Alınteri’nin emekli maaşına denk geliyor. Hastane koridorlarında oğlunun yaşam mücadelesini kazanması için yüreği ağzında bekleyen anne Yasemin ve baba Zülfü Alınteri’nin yaşadıkları üzüntü bir yana,  tek emekli maaşıyla bütün bu yükün altında kalan ailenin biran önce yardımına birileri koşmalı.

Özgür Deniz’in sağlığına kavuşması için aylardır çocuğunun başında bekleyen anne Yasemin Alınteri, yaşadıkları ekonomik zorluklar karşısında çaresizliğini dile getirirken, Diyarbakırlı yardımsever iş insanlarından destek çağrısında bulundu.

 

Zorluk yaşıyoruz

Oğlunun durumuna ilişkin gazetemize konuşan anne Yasemin Alınteri, “Daha önce Özgür Deniz’in hiçbir şikâyeti yoktu. Özgür, hiperaktif bir çocuktu. Bir gün evde aniden yere yığıldı. Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesine götürdük. Kalp yetmezliğinin olduğunu ve kalbinin %15 çalıştığını söylediler. Kalp yetmezliği teşhisinin ardından kalp nakli için Özgür, daha sonra Ankara Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Ankara’ya geldik ve Özgür’ü hastaneye yatırdık. 5 aydır akrabalarımızın yanında kalıyoruz ve her gün 3 saat hastaneye ulaşmak için yolculuk yapıyoruz. 5 aydır burada bu koşullarda hastaneye gidip geliyoruz ve kalp naklinin ne zaman olacağı da belli değil. Biz burada daha ne kadar kalacağız bilmiyoruz. Eşim emeklidir ve emekli maaşından başka bir gelirimiz yoktur. Bugün hastanede Özgür Deniz’in bir günlük yatak parası bile 65 TL’dir. Bizim günlük hastaneye gidiş geliş için yol paramız, ihtiyaçlarımızı karşılamak için harcadığımız para, diğer hastane masrafları bir emekli maaşı ile altından kalkılacak gibi değil. Hastaneye yakın bir ev tutalım desek zaten emekli maaşımız buna yetmez. Hastane masraflarını, kendi ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız. Bugüne kadar akrabalarımızın desteğiyle bugüne kadar idare ettik ancak artık onların da dayanacak güçleri kalmadı. Bugüne kadar akrabalarımızın sınırlı destekleri dışında hiçbir destek almadık. Ekonomik olarak ciddi anlamda desteğe ihtiyacımız var. Kim nasıl bir destekte bulunur bilmiyorum ama Diyarbakırlı iş insanlarına çağrıda bulunuyorum. Özgür Deniz’in kalp nakli yapılana kadar ailemizin ekonomik olarak ayakta kalması gerekiyor. Bizim kendi imkânlarımız artık tükendi ve yardıma ihtiyacımız var.”

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.