Özgür Özel’den Kayyum açıklaması: “6 Gün Durur”
TİGRİS HABER - Olası bir kayyum atamasına karşı delegelerin iradesinin önüne geçilemeyeceğini vurgulayan Özel, “CHP’ye kayyum atansa bile sadece 6 gün görevde kalabilir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi, bine yakın delegenin talebiyle 22. Olağanüstü Kurultay’ı 21 Eylül Pazar günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplama kararı aldı. Kurultayın gündeminde, mevcut yönetime güven oylaması ile Genel Başkanlık ve Parti Meclisi seçimleri yer alacak.
“6 Günlük Kayyum Senaryosu”
Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, 15 Eylül’de kayyum atanması ihtimaline dikkat çekti:
- “Varsayalım ki 15 Eylül’de mahkeme bir kayyum atadı. Bu kayyum en fazla 6 gün görevde kalır. Çünkü 21 Eylül’de delegelerin iradesiyle olağanüstü kurultay yapılacak. Genel başkan kim olacaksa, delegeler sandıkta yeniden belirler.”
“Delegelerin İradesi Engellenemez”
Özel, delegelerin noter onaylı imzalarıyla süreci başlattığını hatırlatarak, yarıdan fazlasının kurultay için imza verdiğini söyledi.
- “Parti yönetimi istemese bile, genel başkan istemese bile, delegeler imza toplayarak olağanüstü kurultay kararını alabilir. Bu yol açıktır ve engellenemez” ifadelerini kullandı.
İstanbul İl Kongresi Tartışması
CHP Lideri, İstanbul İl Kongresi’nin iptal edilmesine ilişkin de konuştu:
- “Yetkisiz bir mahkemenin aldığı karar, delege yapısını da etkiledi. Ancak buna rağmen delegelerimizin büyük çoğunluğu olağanüstü kurultay için imza verdi. Bu karar da Yüksek Seçim Kurulu’nun önceki gün aldığı kararla uyumlu.”
Olağan Süreç Kasım’da Tamamlanacak
Özel, YSK’nın aldığı son kararla CHP’nin ilçe ve il kongrelerinin yapılmasının önünün açıldığını belirterek, “Kasım ayı sonuna kadar doğal kongre sürecimiz tamamlanacak. Böylece tartışmalar geride kalacak” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.