‘Özgürce uçmak istiyoruz’

‘Özgürce uçmak istiyoruz’
Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Karadaşlı, güvenlik gerekçesiyle birçok il ve ilçede uçamadıklarını söyledi.

Yaptıkları etkinliklerle kentin kültür ve turizmine büyük katkı sağlayan Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü üyeleri güvenlik gerekçesiyle uçamıyor.

havacilik-(2)-k.jpg

Yaşadıkları sorunlara ilişkin gazetemize konuşan Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Karadaşlı, 9 yıl önce kurulan kulübün 50 üyesinin olduğunu belirterek, “Hava Sporları Federasyonuna bağlı olan kulübümüzde ağırlıklı olarak yamaç paraşütü ve model uçak uçurtuyoruz.  Kulübümüz hem bu sporun gelişmesini, hem de kentin turizmine katkı sağlamak istiyor. Yamaç paraşütü ile ilgili eğitimler vermek istiyoruz ancak yer olmadığı için bunu yapamıyoruz. Bırakın yer bulmayı doğru dürüst uçacak yer bulamıyoruz. Diyarbakır’ın bazı ilçesinde uçmaya elverişli yerler var ancak buralarda güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor. Tek isteğimiz keyif içinde özgürce uçmak. Bir ilçeden diğer ilçeye gitmek uçmak istiyoruz ama buna güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor. Bu sorunlar nedeniyle uçuşlarımızı Elazığ’daki Hazar Babadan yapıyoruz. Çünkü burada güvenlik sorunu yok” şeklinde konuştu.

havacilik-(6)-k.jpg

ÖZGE AKENGİN-ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.