Özmen: “Diyarbakır polisi isterse katilleri bulur”

Özmen: “Diyarbakır polisi isterse katilleri bulur”
Diyarbakır Barosu avukatları, başkanları Tahir Elçi’nin katledilişinin 42. Gününde Diyarbakır Adliyesi önünde yaptıkları bir basın açıklaması ile Elçi’nin katillerinin bulunması çağrısını yineledi.

Diyarbakır Barosu adına dün, Tahir Elçi’nin katillerinin bulunması için Adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Tahir Elçinin bir sözünü hatırlatarak, ‘Diyarbakır polisi isterse her olayı aydınlığa kavuşturur’  dedi. Tahir Elçi’nin katillerinin bir an önce bulunmasını isteyen Özmen,  “Ne yazık ki hala ortada bir fail ve arkasındaki karanlık ellerden bir iz yok. Değerli başkanımızın bir sözü vardı. Kendisi sürekli derdi ki 'Diyarbakır polisi isterse her olayı aydınlığa kavuşturur.' Biz de diyoruz ki: Diyarbakır polisi isterse Tahir Elçi'nin katilini de arkasındaki karanlık güçleri de bulabilir. Bugün 42'nci gün ancak hala bir fail, bir şüpheli yok ortada. Bugün buradan yetkilileri açıkça görevlerini yapmaya, failleri bulmaya davet ediyoruz" dedi.  

Yasaklı Sur ilçesinden gelen çatışma ve top sesleri altında yalpan basın açıklamasında konuşan Özmen, sokağa çıkma yasaklarının kalkması için AİHM’ne yapılan başvuruda Türkiye’ye tanınan savunma süresinin bugün son günü olduğunu belirtirken, AİHM’nin yasaklara ilişkin tedbir kararı beklentilerini dile getirdi. Özmen,"Sokağa çıkma yasağı uygulamasının derhal sona erdirilmesi ve Sur'daki hayatın normale döndürülmesi için buradan yetkililere açıkça çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 Sokağa çıkma yasağının 39. gününe girdiği Sur’da sabahın erken saatlerinden beri yoğun çatışmaların yaşandığını ve şiddetli top seslerinin geldiğini belirten Özmen, çatışma bölgesi çevresindeki yerleşim alanlarına isabet eden mermilerin yurttaşların canını aldığını ve yaralanan yurttaşların olduğunu söyledi. Baro üyesi avukatlarından Velat Alan ve Abdullah Çağer'in bürosuna ve çok sayıda yurttaşın evine mermiler isabet ettiğini ifade eden Özmen, artık çatışma alanları dışındaki yerleşim alanlarının da tehlike altında olduğunu vurguladı.

Basın açıklamasının ardından beş dakikalık alkışlı protesto yapan Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar, ‘Alkış seslerinin top seslerini bastırması’ dileği ile eylemlerini sonlandırdı.

HABER: ALİ ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.