Özşanlı’dan taziye yemeği isyanı!

Özşanlı’dan taziye yemeği isyanı!
MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, taziye sahipleri için önemli bir ekonomik külfet haline gelen ve özellikle yoksul kesimleri mağdur eden taziye yemekleri uygulamasının kaldırılması için çağrıda bulundu.

HABER: ALİ VURANEL-ÖZEL


MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, taziye sahipleri için önemli bir ekonomik külfet haline gelen ve özellikle yoksul kesimleri mağdur eden taziye yemekleri uygulamasının kaldırılması için çağrıda bulundu. “Taziye sahipleri acısını yaşayıp insanları mı ağırlasın, yoksa maddi külfet haline gelen taziye yemeğinin derdine mi düşsün?” diyen Özşanlı, kent yöneticilerini ve tüm kesimleri duyarlı davranarak bu eziyete son vermeye çağırdı.

Giderek eziyet haline dönüşüyor

l-(2).jpg


Yapılan onca haber, çağrı ve tepkilere rağmen Diyarbakır’da taziye evlerindeki yemek uygulamasının devam etmesi, maddi açıdan durumu iyi olmayan kesimler üzerinden büyük bir mağduriyet yaratıyor. Öyle ki bu iş için bankadan kredi çeken veya borç para ile bu işi yapanlar bile var. Giderek eziyet haline dönüşen taziye evlerindeki yemeklerden dolayı birçok vatandaş isyan ederek, uygulamanın ortak karar alınarak kaldırılmasını istiyor. Bölgenin taziye geleneğinde aslında taziyeye gelenlerin taziye sahiplerine maddi ve manevi olarak destek olması gerekirken, aksine taziye sahiplerinin bu yolla külfet altına sokulması tepki çekiyor.
Uygulamaya tepki gösteren isimlerden biri de MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Özşanlı oldu. Tüm kesimlere çağrıda bulunan Özşanlı, acilen adımlar atılması gerektiğini söyledi.

“Hep beraber bu yanlışa dur diyelim”


Özşanlı,”Diyarbakır halkına çağrım Allah rızası için bütün hepimiz bu konuda duyarlı olalım. STK’lar,dini cemaatler, partiler, kanaat önderleri, tarikatlar,odalar ve duyarlı Diyarbakır halkı üzerine düşeni yapsın.Herkes bu uygulamadan şikayetçi ama kimse bir şey yapmıyor,aksine yanlış olduğu genel kabul gören uygulamaya devam ediliyor.Bilakis yoksul ve fakir kesimler için eziyet olan bu yanlışa son vermek için kimse cesaret edip kendi taziyesinden başlamıyor. Taziye sahipleri acısını yaşayıp insanları mı ağırlasın,yoksa maddi külfet haline gelen taziye yemeğinin derdine mi düşsün?.Bundan dolayı milletvekillerimiz,valimiz,müftümüz ve belediye başkanlarımız hassasiyet göstererek acilen bütün taziye evlerinin girişine ilan asmak suretiyle bu yanlışa son verelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.