Öztrak: İmamoğlu 14 bin 532 oy farkla önde

Öztrak: İmamoğlu 14 bin 532 oy farkla önde
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair açıklama yaptı. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun AK Partili Binali Yıldırım karşısında 14 bin 532 oy farkla önde olduğunu belirten Öztrak, "Ekrem Bey artık mazbatasını alıp göreve başlamalıdır" ifadesini kullandı.

Tigris Haber - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, çok sayıda tartışmaya sahne olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair açıklamalarda bulundu.

Yeniden sayıma dair son bilgileri veren Öztrak, "Ekrem İmamoğlu 14 bin 532 oy farkla önde. İBB Başkanı olduğu kesinleşmiştir. Artık mazbatasını alıp göreve başlamalı" ifadesini kullandı.

Öztrak, bu sabah saatlerinde Büyükçekmece'de düzenlenen 'sahte seçmen' operasyonuna ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Dün bakıyorum müthiş bir algı operasyonu. Bugün oralarda polisler… Size bazı rakamları vermek istiyorum. 24 Haziran'da Büyükçekmece'de kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart seçimlerinde kayıtlı seçmen 174 bin 773. Artan sayının 760'ı genç seçmen."

Öztrak şöyle devam etti:

'Sandık başlarında FETÖ'den alınmış insanlar var' ne demek? Bunlar olacak iş değil. Eğer doğruysa o kişileri oraya sizin seçim kurullarınız, amirleriniz yerleştirdi. Burada bir kumpas var. Seçimi çalabilmek için maymuncuk yerleştirilmiş o zaman.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İstanbul'da seçimlerin bittiğini gören, Ekrem İmmaoğlu'nun başkan olduğunu gören AK Parti yetkilileri büyük bir şok yaşamaktadır. Her yerden bir sorun çıkartmaya uğraşmaktadırlar. İşin rengi ortadadır." dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti'nin seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlara ve resmi olmayan sonuçlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmemesi hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

AKP temsilcileri Büyükçekmece ile ilgili yapmış oldukları müracatın reddedileceğini anlayınca müracatı geri çektiler. Büyükçekmece bu sabah polis kaynıyor.

Burada polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Usulsüz kayıt var mı diye arıyorlar, YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu. Yapılan şey çok açık. Sandık kurullarına baskı yaptılar olmadı, il seçim kurullarına baskı yaptılar o da çalışmadı, YSK'ya baskı yaptılar o da olmadı şimdi döndüler seçmene baskı yapıyorlar.

Kimsenin Türk polisini vatandaşa korku salmak amacıyla korku salma hakkı yoktur.

Seçimlerden önce seçmen listeleri askıya çıkmış, yapılan itirazlar yapılmış, gerekli düzeltmeler yapılmış, ama bu itiraz süreci bittikten sonra bu listeler kesinleşmiş. Bu listeleri YSK kesinleştiriyor.

İş bitmiş 31 Ocak tarihinde. YSK'nın kesinleşmiş kararları üzerinden itiraz yapılamaz. O polisleri oraya gönderen adalet bakanı da içişleri bakanı da istifa etmelidir.

Polisler orada, savcılar orada... Ne oluyoruz arkadaşlar? Açık söylüyorum, eğer bu listelerde hukuksuzluk varsa bu bir şey gösteriyor; AKP örgütleri çalışmamıştır. Bunun hesabının sorulacağı yer YSK değildir. İçişleri ve Adalet Nakanları üzerlerine düşen görevleri yapmamışlardır.

CHP örgütü ise gerekli itirazları yapmış, neden AKP örgütü gerekli itirazları yapamamış?

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

AKP örgütleri biz itirazları yaparken neredeydi? Dün akşam sözcüler müthiş bir algı operasyonu yaptı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde büyükçekmecede kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart seçimlerinde ise 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 422 artmış. Bu artan sayının 760'ı yeni seçmen olan genç seçmenler. Sonuçta burada 2 bin kişi bile yok yeni gelen. Nerede on binler?

İstanbul'da seçimlerin bittiğini gören, Ekrem İmmaoğlu'nun başkan olduğunu gören AKP yetkilileri büyük bir şok yaşamaktadır. Her yerden bir sorun çıkartmaya uğraşmaktadırlar. İşin rengi ortadadır.

AKP'li belediye başkanları seçilince milli irade, Ekrem İmamoğlu'na oylar gidince şaibe. Ben açıkça şunu ifade ediyorum; Artık milleti rahat bıraksınlar.

Biz buradayız, örgütlerimiz burada. "Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırtmayız" sloganıyla yola çıktık.

Bir an önce Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmelidir. İstanbul artık Büyükşehir Belediye Başkanı'na kavuşmalıdır.

BAKANLAR NEREDE?

Adalet Bakanı'nın İçişleri Bakanı'nın nerede olduğunu sormak lazım. Türkiye'yi kim yönetiyor? o zaman neden tespit edemediler tam hukuksuzlukları. Bu iddialar doğruysa kendi beceriksizliklerini itiraf etmiş oluyorlar.

Sandık kurullarına sandık kurulları başkanları seçim kurulları tarafından bütün taramalar yapılmak suretiyle belirleniyor. Ben de ona şaşırıyorum işte. Sandık kurullarının başında FETÖ soruşturması geçiren insanlar var ne demek? Bunu nasıl atlarsınız? Bunun bir anlamı var; siz bu sandık kurullarının başlarına yerleştiren sizin seçim kurullarınız sizin idari amirleriniz. O zaman burada başka bir şey var. Burada bir sorun çıkarsa seçimi çalabilmek için bir maymuncuk yerleştirildiğini iddia ediyorum ben de. Organize işler var burada.

Seçimi kazanamayınca oyunbozanlık yapmak için gerekçe bunlar. Başka hiçbir şey değil. Seçimi kazanamadığında mızıkçılık yapan bir yönetimin olduğu bir ülkede demokrasiye güven olmaz. Öyle olunca milletin işi, aşı azalır.

Ya çok beceriksizsiniz bir seçimi bile sorunsuz yaptıramadınız ya da çok mızıkçısınız seçimi kazanamayınca oyunu bozmaya kalkıyorsunuz.

ERDOĞAN'IN DÜN YAPTIĞI "KİMSE 14 BİN OYLA SEÇİMİ KAZANDIM DİYEMEZ" AÇIKLAMASI

Bir oy fazla olsa dahi seçim kazanılır, kanun açık. Bunun öyle istisnası falan yok. Görüyorsunuz kendilerinin de 2-3 oyla kazandıkları yerler var. Şu anda sayın İmamoğlu İstanbul seçmeninin yüzde 48.8'inin oyunu almış vaziyette. Erdoğan yüzde 25'ti. Sayılarla yarış başlatırsak mahcup olurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.