VİDEO - Pandemi hastanesinin doktorundan aşısızlara sitem

VİDEO - Pandemi hastanesinin doktorundan aşısızlara sitem
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, “Testi pozitif çıkanlar aşı olmayanlar. Bunların yüzünden boş yere insanlar ölüyor” dedi.

İnsanların katline sebep olmayın!

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç,  “Testi pozitif çıkanlar aşı olmayanlar. Bunların yüzünden boş yere insanlar ölüyor” dedi.

Günlük 2000 üstünde vaka sayısı ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Başhekim yardımcısı Yenal Karakoç, ülkenin büyük bölümünde sorunun çözüldüğünü, kimsenin kovid ile bir işinin kalmadığını belirterek, “Bir tek biz çekiyoruz, Diyarbakır çekiyor sıkıntıyı. Her gün 7 ila 9 arasında insan vefat ediyor. Aşı olmayanlar çok insanın canına sebep oldu. Bu insanlar resmen, göz göre, göre katlediliyor adeta.  Basit bir şey, sadece aşı olunacak ve korunacak insanlar. Aşı olmak bu kadar mı zor” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Beklediğimiz ilgi olmadı

Aşıya bekledikleri oranda ilginin olmadığını da sözlerine ekleyen Başhekim yardımcısı Karakoç, “Maske takmıyorlar. Pozitif olan adamlar ortalıkta dolanıyor. Elimizden geldikçe bizde çağrı yapıyoruz. Diyarbakır’ın aşıya karşı bu kadar duyarsız olması bizi üzdü, çok yazık. Çok sayıda insanın vebaline girdiler.

Hastanemiz dördüncü kata kadar dolu. Büyük ihtimalle Hafta sonu 4 ve 3 katıda dolduracağız, elimizde kalıyor 2 kat. Aşı olmayan bu sorumsuzlar diğer vatandaşların sağlık hizmetine de engel oluyorlar. Diğer insanlar sağlık hizmetinden faydalanamıyor. Diğer polikliniklere gelemiyor. Bir sürü para gidiyor yani bir sürü insanın vebaline giriyorlar, bu vebalin altından kimse kalkamaz. Yazık, şimdi, bir nöroloji hastası gelse, yatıramıyoruz, yazık değil mi? Bu insanlara, ailelerine yazık değil mi?” dedi.

Normal hastalar polikliniğe gidemiyor

Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, insanları duyarlı olmaya davet etti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bir kalp hastasının başına bir iş gelse, bir dâhiliye hastasına, bir cerrahi hastasına gerekli müdahaleyi yapamıyoruz. Yazık değil mi bu insanlara. Başkalarının vebaline girmeye kimsenin hakkı yok. Diğer illerde insanlar aşılanmış vaka sayısı da düşük. Oralarda hastaneye yatışın, ölümün olmadığını göstermek lazım. Sadece Diyarbakır ve diğer Güneydoğu bölgelerinde var, bu en bariz örneğidir. İnsanların aşılanma oranı yüksek olan illerdeki durumu görüp ona göre duyarlı olup aşı yaptırılması gerekiyor.

Aşı olan illerde vaka yok

Mesela İstanbul bizden kaç kat büyük değil mi? İstanbul’da neden bu kadar çok vaka yok? Niye Ankara, İzmir’ de yok. Çünkü insanlar aşılanmış. % 70’lere geldiler aşılanma oranında. Biz halen %40 civarlarında dolanıyoruz. Hastane Covid hastaları yüzünden diğer hastalarını askıya almak zorunda kalıyor. Diğer insanların sağlık hizmetine de engel olunuyor. Bulaştırıcılık artıyor, yeni, yeni mutasyonların çıkmasına sebep olunuyor. Bu kadar basit mücadele varken, Aşı imkânımız varken, maskeyle mesafe ile bu işi halletmek varken sorumsuz insanlar durumu zora soktu.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.