Patates muz fiyatına satılıyor

Patates muz fiyatına satılıyor
Ffiyatlardaki yükseliş sürüyor, üreticinin kilosu 1.50 tl’den sattığı patates, bu yıl yüz güldürdü

Üreticiler;  ''Son 3 yıldır üst üste dereye döktüğümüz, satacak yer bulamadığımız patates, bugün muz fiyatına satılır hale geldi''

Nevşehir- Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, geçen yıl 20 kuruşa satılamayan patatesin fiyatının tarlada 1.50 TL’ye kadar yükselmesinin ekim alanlarının daralmasından kaynaklandığını kaydetti. Ekiz, “Son 3 yıldır üst üste dereye döktüğümüz, satacak yer bulamadığımız patates bugün muz fiyatına satılır hale geldi” dedi.
Niğde ile birlikte Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan ve geçen yıllarda patates ekim alanlarında ortaya çıkan patates siğili nedeniyle ekim alanları daralmasına karşın 60 bin dekar alanda 240 bin ton patates üretimi gerçekleşen Nevşehir’de, patatesin tarladaki satış fiyatı 1.50 TL’ye ulaştı. Geçen yıl patatesin kilosunu 20 kuruştan satmakta zorlanan üreticilerin artan fiyat ile birlikte yüzü gülerken, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, fiyatların bu denli artmasının üretim azlığından kaynaklandığını ve fiyatların daha fazla artmasını beklemediklerini kaydetti.

 

İzmir bölgesindeki patates üretim merkezlerinde yaşanan rekolte düşüklüğü ile birlikte de depolardaki patatesin fiyatı tavan yapma noktasına geldiğini anlatan patates üreticileri; ‘’Elinde patatesi olan çiftçilerimiz için biz çok mutluyuz. En azından geçtiğimiz yıllardan kalan borçlarını ödeyebilecekler. Fiyatın bu şekilde olması bizi mutlu ediyor, dersem bize tüketiciler kızmasınlar. Ekemeyen üreticilerimiz açısından ise üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. Keşke bu fiyata değil de bunun yarısına satılsaydı ama daha çok çiftçimiz ekseydi” diye konuşarak sevinçlerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.