Patlamanın üzerinden 8 yıl geçti

Patlamanın üzerinden 8 yıl geçti
DEAŞ’ın bombalı saldırısında 5 kişinin yaşamını yitirdiği 5 Haziran katliamında yaralananlar, faillerin ve katliamın arkasındaki güçlerin yargılanmasını istedi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda 5 Haziran’da gerçekleştirdiği “Büyük İnsanlık” mitingine yönelik DEAŞ’ın bombalı saldırısı oldu. Meydana gelen bombalı saldırıda Ramazan Yıldız, Necati Kurul, Şehmuz Kaçan, Civan Arslan ve Ali Türkmen yaşamını yitirdi, 400’ü aşkın kişi yaralandı.

Saldırının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen DEAŞ’lı Orhan Gönder dışında yargılanan olmadı. Gönder’in asker kaçağı olduğu, kaldığı otelin kimlik kayıt bilgileriyle ortaya çıkmasına rağmen Diyarbakır Emniyeti’nin bu bilgiye rağmen Gönder hakkında herhangi bir işlem yapmadığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca ailesinin Gönder’in saldırı düzenleyebileceğine dair ihbarda bulunmasına rağmen saldırı engellenmedi.

5 Haziran patlamasının ardından devam eden süreçte, benzer saldırılar 20 Temmuz 2015’te Urfa’nın Suruç ilçesinde 33 kişinin, 10 Ekim 2015’ta Ankara’da 103 kişinin ölümüne neden oldu. İktidarın savaş politikalarına karşı barış talebiyle gittikleri İstasyon Meydanı’nda bombalı saldırıda yaralanan Mehmet Özcan ve Rıza Özmen, 8 yıl geçmesine rağmen yaraların sarılmadığını belirterek, barış ve özgürlük taleplerini haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

‘Adaleti her gün kaybediyoruz’

Şarapnel parçalarıyla her iki bacağından yaralanan ve yaşamını bastonla sürdürmek zorunda kalan Mehmet Özcan, binlerce kişiyle birlikte adalet, hak, hukukun sağlanması için İstasyon Meydanı’nda bulunduklarını söyledi. Kendisiyle birlikte en az 400 kişinin yaralandığını hatırlatan Özcan, "Bizim yanımızda 5 kişi öldü. Yerde insanların kopmuş bacaklarını gördük. 8 yıldır iki bacağımda da platin var, değneklerle yürüyorum" dedi.

"Biz adalet gelsin istemiştik, ama bu adaleti her gün biraz daha kaybediyoruz" diyen Özcan, katliamın sorumlularının ve arkasındaki güçlerin yargılanmasını istedi.

‘Katliamı yapanlar yargılansın’

Özcan, tek taleplerinin barışın, hak, hukuk ve adaletin gelmesi olduğunu ifade etti. Barış arayışından vazgeçmeyeceğini dile getiren Özcan, "Bomba patlayacağını da bilsem, yine mitinglere giderim. Biz acı çektik ama bu katliamı yapanlar yargılansın, hakkımız sorulsun istiyorum. Her şeye rağmen yine gidiyorum" şeklinde konuştu.

Barış ve özgürlük vurgusu

Ergani’den talepleriyle birlikte geldiği İstasyon Meydanı’nda saldırıda yaralanan Rıza Özden de sol bacağından yaralandı. Barış ve özgürlük talebiyle meydanda olduğunu aktaran Özden, "Barış ve özgürlük demeye devam edeceğiz. Tek isteğimiz barış ve özgür dolu bir yaşamı kurmak" diye kaydetti. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.