Patlayan telefonu yenilemek için 2 kat fiyat istediler

Patlayan telefonu yenilemek için 2 kat fiyat istediler
Diyarbakır’da bir süre önce aldığı Huawei marka cep telefonu kendiliğinden patlayan Hasan Tekin’in iddiasına göre, Huawei servisi yeni telefon göndermediği gibi üstüne üstlük telefonun 2 katı fiyat talep etti.

Diyarbakırlı Hasan Tekin adlı vatandaş Huawei marka bir cep telefonu aldı. Tekin’in iddiasına göre,  telefon kendiliğinden patladı. Telefonu Huawei servisine yollayan Tekin’in yeni telefon isteği yerine getirilmezken, fiyatı 2 bin 300 TL olan cep telefonu için kendisinden 4 bin 600 TL talep edildi.

huawei-telefon.jpg

‘Huawei servisini mahkemeye vereceğim’

Yaşadığı mağduriyetin takipçisi olacağını ifade eden Hasan Tekin şunları söyledi: “Ben 2019 Şubat ayında Huawei Mate 20 Lite telefon aldım. Dolabın üstünde olan telefonum 12:00 gibi patladı. Banyo halımız yandı ve telefondan eser kalmadı. Patlayan telefonu Huawei servisine yolladım. Başta baktılar, herhalde olumsuz sonuç bulamadılar. Sonra USB kablosu ve adaptörünü de yollamamı istediler, acaba şarj da takılıyken olmuş mu diye.  Bir bahane bulacaklar ya dedikleri ekipmanları da yolladım. Bugün beni arayıp ana kartın üstünde yabancı bir yapışkan madde tespit edildiğini ilettiler. Bu nedenle patlamanın kendilerinden kaynaklı olmadığını söylediler. Telefon yandı, kısacası patladı ve halım yandı. Ayrıca fayansa da zarar verdi. Bu durumda muhakkak ki, yabancı bir madde de yapışabilir. Sonrasında ise utanmadan, ‘eğer telefonu yapmamızı istiyorsanız 4 bin 600 TL ödemeniz gerekecek’ dediler.  Zaten telefonun şu anki fiyatı 2 bin 300 TL.  Ben neden o parayı size göndereyim dedim. Beni mağdur eden bu firmadan şikayetçi olacağım. Maddi ve manevi dava açacağım. Kendi hatalarını bizlere mal etmek istiyorlar. Mağduriyetimin giderilmesi için Huawei’nin Çin’deki merkezini arayacağım. Taa ki bu servisteki kişilerin görevine son verilene kadar.  Mücadelem sürecek…” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.