Paylan suikast planını Meclis’e sordu

Paylan suikast planını Meclis’e sordu
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, hakkındaki suikast iddialarının soruşturulup soruşturulmadığını öğrenmek için Meclis’e dilekçe ile başvurdu.

TİGRİS HABER - Paylan dilekçesinde, Avukat Mehmet Sinan İnce’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara dikkat çekerek, “2016 yılında şahsıma yönelik TBMM’de gerçekleşecek bir suikast planı ifşa edilmiştir” dedi.

İnce’nin daha sonra, twitter üzerinden kendisini tehdit etmeye devam ettiğini belirten Paylan, şunları ifade etti:

“Söz konusu suikast planı ifşaatı ve ardından gelen açık tehditler kamuoyunda ciddi tepki ve kaygıyla karşılanmaktadır. Öte yandan, adı geçen şahsın söz konusu suikast planına mekân olarak üyesi olduğum TBMM’yi göstermesi, makamınızın birtakım soruları yanıtlamasını gerekli kılmaktadır. TBMM’de şahsıma yönelik suikast planı hakkında soruşturma açtınız mı? Mehmet Sinan İnce adlı şahıs, 2010 yılından bu yana kaç kez, hangi tarihlerde ve ne kadar süre ile TBMM’de bulunmuştur? Mehmet Sinan İnce TBMM’ye girişlerini hangi milletvekilleri sağlamıştır? Mehmet Sinan İnce’nin TBMM’ye girişi için randevu kaydı yapılmamışsa, şahıs kimin ya da kimlerin maiyetinde TBMM’ye sokulmuştur? Mehmet Sinan İnce adlı şahsın suikast planına ilişkin “iş mv. danışmanından döndü” ifadesinde bahsi geçen milletvekili danışmanı kimdir? Şahsıma yönelik TBMM’de gerçekleşmesi planlanan ve ifşa edilen suikast çerçevesinde söz konusu şahsın silahı kimden temin ettiğini araştırdınız mı? Mehmet Sinan İnce’nin ‘yürürken önümüze düşürdük’ dediği kamera kayıtlarına ulaştınız mı?” (haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.