Pazar’a ucuzluk ve bereket geldi…

Pazar’a ucuzluk ve bereket geldi…
Sebzede ve meyvede bu yıl bolluğun ve bereketin dikkat çektiği Diyarbakır’da bugünlerde çarşı ve pazarda ürünlerin fiyatlarındaki ucuzluk da vatandaşların yüzünü güldürüyor.

 

Vatandaşlar, bir hafta içinde yüzde 50 oranında ucuzluk yaşanan semt ve mahalle Pazar yerlerine akın etti.

Pazarda bu kez yüzler gülüyor

Diyarbakır’da çarşı ve pazara hem bolluk ve bereket hem de ucuzluk geldi. Hava şartları iyi geçtiği için sebze ve meyvede üretim konusunda sıkıntının yaşanmadığı kentte yeterli sayıda yerli üretim yapılınca bu durum hem bolluk ve bereket, hem de ucuzluk olarak piyasaya yansıdı. Özellikle son dönemlerde yapılan çalışmalarla Diyarbakır’ın yerli üretimi haline gelen bazı sebze çeşitlerinde fiyatlar, son baharın da gelmesiyle piyasa şartlarının altına düştü.

 

Vatandaşlar akın ediyor

Bu durum, konserve ve kurutma gibi kışlık ürünlerin çalışması içine giren vatandaşları sevindirdi. Kentin hemen her bölgesinde haftanın belli günleri hizmet veren çarşı ve semt pazarları, vatandaşların akınına uğruyor. Özellikle kışlık ürünler için hazırlık yapan kadınların ilgisi dikkat çekiyor. Pazar yerleri, insan seline dönerken pazarcı esnafı, son bir hafta içinde sebzelerde fiyatların yarı yarıya ucuzladığını, meyvede de bazı ürünler hariç genel anlamda ucuzluk yaşandığını dile getirdi.

Pazarcı esnafı da memnun

Yaşanan ucuzluk vatandaşlar kadar pazarcı esnafını da memnun ediyor. Bir-iki hafta öncesine kadar ürünlerin ellerinde kalmasından şikayetçi olduklarını belirten esnaf, fiyatların genel olarak ucuzlaması nedeniyle iyi iş yaparak evlerine ekmek götürebildiklerini dile getirdiler. Pazarcı esnafına göre ucuzluğun en büyük nedeni, hava şartlarının iyi olması nedeniyle yerli ürünlerdeki bolluk. Bu durum sebzede fiyatların ucuz olmasına neden olurken, meyvede de üzüm başta olmak üzere bolluk dikkat çekiyor.

Domates ve salatalıkta yarı yarıya indirim

Pazar yerlerinde domates 700 kuruşa kadar, salatalık da 750 kuruşa kadar inerken, Diyarbakır ürünü olan şire üzüm de yarı yarıya ucuzlamış durumda. Pahalı olan ürünler ise genelde il dışından gelen ürünler olarak dikkat çekiyor.

Bolluk ve ucuzluktan memnun kalan vatandaşlar,”Eskiden Pazar yerlerinden eli boş dönüyorduk. Çünkü fiyatlar çok pahalıydı. Ancak bir haftadır fiyatlar ucuzladı. Bundan memnunuz. İnşallah fiyatlar bu şekilde devam eder” diye görüş belirttiler.

 

 

 

Saffet AZBAY-Dilek Akin/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.