Pentagon Deyrezor'daki çatışmalarda taraf olmadığını açıkladı

Pentagon Deyrezor'daki çatışmalarda taraf olmadığını açıkladı
Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Deyrezor'daki çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, DSG ile IŞİD'e karşı işbirliğini sürdüreceklerini vurgularken mevcut çatışmada taraf olmadığını açıkladı.

TİGRİS HABER - Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ABD arasındaki ilişkiyi değerlendirdi. Ryder, Deyrezor'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Suriye'de IŞİD ile mücadele için bölgesel ve uluslararası ortaklarla çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Ryder, "DSG, bölgesel ve uluslararası ortaklarla birlikte IŞİD'i mağlup etme görevine devam edeceğiz. Bu kritik işbirliği olmadan istikrarsızlık riski taşıyabilir ve IŞİD'in yeniden yükselmesine olanak sağlayabilir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, Deyrezor'daki olaylara ilişkin sorusuna, Amerikalı general, "DSG ile çalışmalarımız sadece IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına odaklanıyor" diyerek hava desteği verdikleri yönündeki iddiaları yalanmış oldu.

Bu arada merkezi İngiltere'de bulunan Suriye Gözlemevi SOHR, bugün web sitesinden yaptığı açıklamada bölgedeki çatışmalarda iki taraftan kayıpların 90'a yükseldiğini açıkladı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.