Pentagon'un duyurusu: Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık yeni yardım

Pentagon'un duyurusu: Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık yeni yardım
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna ziyareti sonrasında yapmış olduğu 1 milyar dolarlık askeri ve insani yardım taahhüdünün hemen ardından Ukrayna'ya yönelik 600 milyon dolarlık yeni yardım paketini açıkladı.

TİGRİS HABER - Pentagon, uzun vadeli bir yardım paketi olarak planlanan bu yardımın, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) aracılığıyla sunulacağını duyurdu. Yardım paketi, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin sürdürülebilirliğini ve entegrasyonunu desteklemek amacıyla ekipmanlar, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için teçhizat, topçu mermileri, elektronik harp araçları, imha mühimmatları ve mayın temizleme ekipmanları içermekle birlikte, eğitim ve bakım faaliyetlerini de kapsamaktadır.

Antony Blinken, Ukrayna'ya yapılacak 1 milyar dolarlık yardımı duyururken, "Devam eden karşı saldırı son haftalarda hız kazanıyor. Yeni yardımlarımızla Ukrayna'nın bu ivmesini daha da artıracağız." şeklinde konuşmuştu. Söz konusu yardım paketi içerisinde, Ukrayna'ya 175 milyon dolarlık savunma yardımı ayrılmış durumda. Bu yardım, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, Javelin zırh delici füze sistemleri, tanksavar sistemleri ve Abrams tankları için uranyum tank mühimmatlarını içermektedir.

Ayrıca, yeni açıklanan yardım paketinin 300 milyon doları, Rusya'dan geri alınan bölgelerde düzenin tesisi için güvenlik kuvvetlerine yönelik destekle ilgilidir. Paketin 100 milyon doları "yabancı askeri finansman" olarak ayrılırken, 206 milyon doları insani yardım olarak tahsis edilecektir. Geriye kalan miktar ise Ukrayna'nın uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.