Pervin Buldan: Somut ve pratik adımların atılacağı bir sürece gireceğiz

Pervin Buldan: Somut ve pratik adımların atılacağı bir sürece gireceğiz

Barış Anneleri’ni ziyaret eden Pervin Buldan, önümüzdeki süreçte önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan, Van Barış Anneleri Meclisi'ni ziyaret etti. DEM Parti Van İl Örgütü’nde gerçekleşen ziyarete çok sayıda kişi katıldı..

DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, "Bu mücadelenin öncülüğünü kadınlar yapıyor, Barış Anneleri yapıyor. Bedelin en ağırını anneler ödedi" dedi.

'ONURLU BİR BARIŞI SAVUNUYORUZ'

Pervin Buldan, barış mücadelesinin ön saflarında annelerin olduğunu söyleyerek, "Barış mücadelelerinde en önde hep kadınlar vardır. Çünkü savaşın ve çatışmanın mağduru olan annelerdir, kadınlardır. Çocuklarını yitiren annelerdir. Toprağın altına evlatlarını veren annelerdir. Eğer barışı istiyorsak, başka annelerin yüreğinin yanmaması için barışı istiyoruz. Başka annelerin çocuklarının hayatını kaybetmemesi için başka anneler çocuklarını toprağa gömmesin diye barışı istiyoruz. Barışın kolay olmadığını da biliyoruz. Barış zordur ama bu barışı gerçekleştirmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Çünkü bu coğrafya büyük acılar yaşadı. Bu coğrafyada her aileden mutlaka bedel ödeyen oldu. Ya çocuğunu toprağın altına verdi ya cezaevine ya da sürgüne gönderdi. Bir şekilde bedel ödedi. Artık bundan sonrası bedellerin ödenmediği ama Kürt halkının tabii ki hakkının, hukukunun tanındığı onurlu bir barışı savunuyoruz. Öyle sıradan bir barış değil bizim talebimiz ve isteğimiz; Onurlu bir barıştır. Bu mücadelede yine annelere büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

ANNELERE ÖZEL VURGU

Pervin Buldan, "Annelerimiz ne kadar büyük acı yaşamış olursa olsun acıyı konuşmadılar. Hep barışı savundular. Beyaz tülbentlerini ortaya attılar. Beyaz tülbentleri ile konuştular. Yeri geldi zulüm yaşadılar. Yeri geldi coplandılar. Yeri geldi gaz yediler. Ama hiçbir zaman barıştan vazgeçmediler. Barış sürecinden vazgeçmediler. Barışa destek vermekten, katkı sunmaktan vazgeçmediler. Sayın Öcalan aslında her görüşmede annelere özel bir vurgu yapıyor. Her görüşmenin belki ya en başında ya da en sonunda barış annelerinin verdiği mücadeleyi taçlandırmak gerektiğine mutlaka vurgu yapıyor. O yüzden kıymetlisiniz. O yüzden önemlisiniz. Bizim yanımızda da halkımızın yanında da Sayın Öcalan'ın yanında da barış annelerinin yeri ayrıdır. Bu mücadele elbette ki hepimizin mücadelesi, barış mücadelesi, demokrasi mücadelesi, özgürlük mücadelesi ve tabii ki Van'daki barış annelerimizin her daim bütün etkinliklerde ön saflarda olmaları da bize ayrıca güç veriyor" ifadelerini kullandı.

'DAHA SOMUT ADIMLARIN ATILACAĞI BİR DÖNEME GİRECEĞİZ'

Barış ve Demokratik Toplum Süreci'ne de dikkati çeken Pervin Buldan, "Artık önümüzdeki günlerde muhtemelen daha somut adımların atıldığı, pratik adımların atıldığı bir döneme ve bir sürece gireceğiz. Önemli gelişmeler olacak. Bu gelişmelerle birlikte barış daha somut bir hale gelecek. Burada tabii ki yine de bizlerin mücadelesine ihtiyaç var. Birlikte ortak bir mücadeleye ihtiyaç var. Bunu hep birlikte yine yapacağız" dedi.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.