Pizza dükkanı papazın dualarıyla açıldı

Pizza dükkanı papazın dualarıyla açıldı
Pizza dükkanı papazın dualarıyla açıldı

 

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, 1980’li yıllarda bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı İsviçre’ye göçeden Süryani iki aile, 30 yıl sonra döndükleri memleketlerinde pizza dükkanı açtı. Pizza dükkanı, Süryani papaz İshak Ergün ve rahip Aho Taşçı'nın yaptığı dualarla hizmete açıldı.

Midyat’a bağlı Elbeğendi Köyü’nden Aziz Demir ile Gülgöze Köyü’nden Yakup Özdemir, göç ettikleri İsviçre’den, 30 yıl sonra döndükleri Midyat’ta, Bahçelievler Mahallesi Midyat Devlet Hastanesi yanında, 'Pizzeria Babylon' adında pizza dükkanı açtı. Süryani iki aile, düzenledikleri törenle yeni işyerlerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Midyat Kiliseleri papazı İshak Ergün, Mor Yakup Manastırı rahibi Aho Taşçı, Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker, Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay, Süryani, Müslüman ve Ezidi cemaatinden çok sayıda davetli katıldı. Papaz Ergün ve rahip Taşçı'nın yaptıkları duanın ardından işyerinin açılış kurdelesi kesilirken, Süryani kadınlar da zılgıtlarla açılışı kutladı. Açılışın ardından tüm davetlilere, pizza ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

İşyeri ortaklarından Aziz Demir, "Ülkemize hizmet amacıyla Avrupa’dan döndük. Bizim ülkemiz her şeye layıktır. İnşallah imkanlarımız ölçüsünde vatanımız ve halkımız için hizmet edeceğiz. Süryani halkımız, Kürt, Arap, Ezidi, Mıhallemi hep birlikte bu açılışı yaptık. Biz buradan Avrupa’ya kültürümüzü götürüp tanıtmıştık, Avrupa’nın da kültürünü kendimizle getirip burada tanıtıyoruz. Kültür kaynaşması deniliyor. Bu çok önemli bir şey. Bu Midyat için yabancı bir şeydir. Pizza kültürü Avrupa’nındır. Avrupa’dan getirdik, Midyat’ta açılışını yaptık. İnşallah halkımıza hizmet edeceğiz. Çok mutluyuz. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

Açılışa katılan Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker de Süryani ortakları kutlayarak, "Bu işyerini açan arkadaşlarımız Aziz ve Yakup, her ikisi de yurt dışından geldiler. Bu işyeri için onları kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Bu arkadaşların ikisi de uzun yıllar yurt dışında kaldılar ve yurt dışından dönüp köylerine, memleketlerine yerleştiler tekrardan. Bugün gördüğünüz bu pizzacıyı açtılar. Geri dönüşleri belki de teşvik eder. Geri dönenler, köylerde yaşayanlar böyle işyerleri açarsa hem Midyat’ın ekonomisine katkı olur hem de farklı tatları insanlarımıza sunarlar" diye konuştu.(DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.