Polis adaylarına "Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri

Polis adaylarına "Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri
Diyarbakır'da polis adaylarına "Kadına yönelik şiddetle mücadele semineri" verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediği eğitimlerini sürdürüyor.

Koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamındaki çalışmalarını sürdüren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitimleri süren yaklaşık 600 polis adayına "Kadına yönelik şiddetle mücadele" ile "Zorla ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi" konularında seminer verdi.

Seminerde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, kadına yönelik şiddetin ve erken yaşta evliliğin toplumda ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Valilik, İl Müdürlüğü, kaymakamlıklar, belediyeler ve müftülüklerle kadına yönelik şiddetin ve erken yaşta evliliğin önlenmesi amacıyla ciddi çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda il genelinde seminerler düzenleyerek toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya ve bilinç oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Açar, kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok yönlü, bütüncül bir yaklaşım, toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiğini aktardı.

Açar, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar, bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanı sıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasının da büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Bu çerçevede Bakanlık tarafından kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede, kararlılıkla ve kapsamlı işbirliğiyle sürdürülmektedir. Çok boyutlu bir sorun alanı olan kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik ev içi şiddet, yalnızca kadınları olumsuz etkilemekle kalmayıp, bir bütün olarak toplumu da olumsuz etkilemektedir." ifadelerini kullandı.

Toplumda sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin, aile içi hukuk, sağlık, iletişim ve aile ekonomisini yönetme gibi başlıca alanlarda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Açar, ailenin güçlü ve sağlıklı olmadığı toplumların geleceğinin de olmadığını bilmek gerektiğini belirtti.

Açar, şöyle konuştu:

"Çocukları hayata hazırlamak, onları terbiye etmek ailenin sorumluluğudur. Onlara ilgi göstermek annelik babalık görevidir. Erken yaşta evliliğin önlenmesi ve yanlış anlayışlardan kurtulmak için çok mücadele etmek gerekir. Sorunların önüne geçebilmek için hep birlikte hareket ederek farkındalık yaratmak gerekli."

Daha sonra kurum personeli tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sunum yapıldı. (AA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.