Polise bombalı saldırı: 3 ölü 45 yaralı

Polise bombalı saldırı: 3 ölü 45 yaralı
Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nin Dicle Bulvarı üzerinde 7'nci Kolordu Komutanlığı nizamiyesi yakanında polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla bir saldırı gerçekleşti.

 Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken, 12’si polis 45 kişi yaralandı. Yaralılardan 16’sı tedavilerinin ardından taburcu oldu. Yaşamını yitiren 3 kişinin ise PKK üyeliğinden gözaltına alınan kişiler olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınanlar var.

 

 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Batıkent Kavşağı'ndan 7'nci Kolordu'ya giden karayolu üzerinde yer alan Şehit Albay Gürel Ekinci İmam Hatip Okulu'nun hemen önünde polise ait zırhlı servis aracının geçişi sırasında şiddetli patlama yaşandı. Tüm şehirden duyulan patlamanın ardından onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği alanda yoğun güvenlik önlemi alınırken, yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere taşındı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülen yaralı polisler tedaviye alınırken, yaralanan bazı siviller de kentteki diğer hastanelere kaldırıldı.

 

 

YARALI BEBEĞİN DURUMU İYİ

Bombalanan polis aracında örgütsel suçlardan gözaltına alınan ve hastanedeki sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra şube müdürlüğüne götürülen 7 PKK'linin de olduğu belirlendi. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken, 12’si polis 45 kişi yaralandı. Yaralılardan 16’sı tedavilerinin ardından taburcu oldu. Yaşamını yitiren 3 kişinin ise PKK üyeliğinden gözaltına alınan kişiler olduğu belirlendi. Yaralanan bir bebeğin ise durumunun iyi olduğu açıklandı.

 

Patlamanın şiddetiyle polis aracı kullanılamaz hale gelirken, çevrede bulunan yurttaşlardan da yaralananlar olduğu bilgisi alındı.  Patlamaya patlayıcı yüklü bir aracın neden olduğu belirtilirken,  çevredeki çok sayıda aracın ve evin de camları kırıldı.

 

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, saldırının yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

 

VALİLİK: 3 SİVİL ÖLDÜ, 45 KİŞİ YARALANDI

Saldırı sonrası Diyarbakır Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Patlamanın ardından kısa süreli silah sesleri yükselirken, çok sayıda polis olay yerine geldi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polisin çalışması sürüyor.  Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir” denildi.

 

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada ise, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştı. Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmişti. Yapılan kimlik tespiti sonucunda, yaşamını kaybeden şahısların doktor raporu almak için polis memurları tarafından hastaneye götürülen şüpheliler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişi tedavileri tamamlanarak saat 19.00 itibariyle taburcu edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

SALDIRI DİYARBAKIR HALKINA YAPILDI

Yapılan saldırıya sert tepki gösteren Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ise, “Bu saldırı sadece polise yapılmamıştır. Saldırı Diyarbakır halkına yapılmıştır. Sivil vatandaşların yoğun yaşadığı bölgede böylesi bir saldırı yapmak ihanettir. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir bir olay değildir. Kentte yaşanan olaylardan dolayı yaraların sarılmaya başlandığı dönemde böylesi saldırıların kimseye bir faydası yoktur. Saldırıyı kınıyorum” dedi.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.