“Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer”

“Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde gündeme gelen 'Susamam' ilgili rap şarkısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, şarkıyla ilgili olarak "Çok tehlikeli şeyler, rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin bir yemek organizasyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, 'Susamam' rap şarkısı ve Bülent Arınç’ın sözleriyle açıklamalarda bulundu.

“Kozmik Oda'ya FETÖ'yü sokan kimdir?”

Arınç’ın Ahmet Türk hakkında söylediği sözlere ilişkin Bahçeli, “Nefsiyle hareket eden bir siyasal yapı gözüküyor karşımızda. Biz Bülent Arınç Bey'e saygı duyarız ama Bülent Arınç Bey'i kabulde zorlanıyoruz. Türkiye'yi sıkıntıya koyacak davranışlarda artık Bülent Arınç Bey bir kenara oturmalı ya Bursa'ya, ya Manisa'ya yerleşmeli. Hukukçu hukuku reddediyor, siyasetçi olarak da kapsam dışı davranışlarla siyaseti tıkıyor. Şimdi herkes günü saati geldiği zaman sorar: Kozmik Oda'ya FETÖ'yü sokan kimdir? Hangi gerekçelerle, hangi rollerle kim neyi üstlendi oraya soktu. Ondan sonra Türkiye ne hale geldi. Genelkurmay'ın kozmik odasına girildiği dönemde üzerinde bunun tartışması yapılan bir kişinin bu davranışlarını tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum. Kendisine zarar vermenin ötesinde terörle mücadelede önemli katkılar sağlandığı bir süreçte AKP'yi baltalıyor. Bunu doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.

“Bugün evladını isteyen yarın milletini ister, devletini ister”

Konuşmasında HDP İl binası önünde oturan ailelere de değinen Bahçeli, şöyle konuştu: “Devlet nerede? İP partisine bakarsan Devlet MHP'de.. Pençe-1'de kim var, Pençe-2 de, Pençe-3'te kim var. Mehmetçikler dağın başında ne yapar? Sınırda bu kadar asker niye bulunur. Bunları arıyorsan devlet oralarda. Kalkıp HDP'nin kapısında 'Bunlar devletin yanına varsın' diyorsun. Şimdi soruyorum, devlet olmasaydı HDP'nin kapısında hangi anne bulunabilirdi. HDP'nin önündeki her anne terörün bitmek üzere olduğu bir mücadelenin cesaretlendirdiği analardır. HDP'nin önünde evlatlarını istiyorlar. Bugün evladını isteyen yarın milletini ister, milletini ister yarın devletini ister. Bu tür lafları söyledikçe insan iktidarı daha fazla sevmeye başlıyor.”

“Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer”

'Susamam' rap şarkısı üzerine konuşan Bahçeli, “Ben her şeyi takip ederim. Paragraf paragraf orada ne amaçlandığını biliyorum. Eğer o rapi yeni yetişen nesil bütünüyle parça parça kabul ederse her parçayı yönlendiren çevre Türkiye'yi karma karışık hale getirirler. Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. O rapi iyi okumak lazım. Yazacak başka şey mi bulamadılar. Haydi söylemede becerileri var, yazmadaki becerinin onlardan olduğu kanaatinde değilim. O kadar sosyolog, psikolog, sosyal ve ekonomik yönden birikimi olan insanlar o kavramları yan yana getiremez. Birileri hazırlamış vermiş. Sen de rap okuyorsun al oku demiş. Onlar çok tehlikeli şeyler. Bazıları sanat uğruna Türkiye'yi kurban etmeye çalışıyorlar. Onlara dikkat etmek lazım.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.