Rapor: Her bir dakikada 11 kişi açlıktan ölüyor

Rapor: Her bir dakikada 11 kişi açlıktan ölüyor
Uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, tarafından açıklanan "Açlık virüsü çoğalıyor" başlıklı raporda, dünyada her bir dakikada 11 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği bildirildi.

TİGRİS HABER - Rapora göre, dünyada açlık koşullarında yaşayan kişi sayısı önceki seneye göre yaklaşık 20 milyon artarak 155 milyona ulaştı. Raporda, "Covid-19'un doğrudan neden olduğu ölüm sayısı, açlık nedeniyle meydana gelen can kayıplarını geçmedi. Pandemi dakikada yedi kişiyi öldürürken açlık aynı sürede 11 can alıyor" ifadeleri yer aldı.

Oxfam, pandemi sürecinde küresel askeri harcamaların 51 milyar dolar artış gösterdiğini de aktardı. Bu miktarın, Birleşmiş Milletler'in (BM) açlığın durdurulması için gerektiğini açıkladığı bütçeden en az altı kat fazla olduğu vurgulandı.

Raporda, açlığın en ağır yaşandığı ülkelerin Afganistan, Etiyopya, Güney Sudan, Suriye ve Yemen olduğu belirtildi. Bu bölgelerin hepsinde askeri çatışmaların sürdüğü belirtilirken "Açlık, savaş silahı olarak kullanılmaya devam ediyor" denildi.

Oxfam, küresel ısınma ve pandeminin yarattığı ekonomik zorlukların küresel gıda fiyatlarında yüzde 40'lık artışa neden olduğunu da bildirdi. Oxfam yöneticisi Abby Maxman, rapora ilişkin "Covid-19'un ve askeri çatışmaların getirdiği ekonomik yıkımlar 520 binden fazla insanı daha açlığa sürükledi. İstatistikler şaşırtıcı, ancak bu oranların hayal edilemez acılarla karşı karşıya kalan bireysel insanlardan oluştuğunu unutmamalıyız. Bir kişinin bile açlıktan ölmesi çok fazla" açıklaması yaptı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.