Resmi kuruma ödenen para kimin kasasına girdi?

Resmi kuruma ödenen para kimin kasasına girdi?
Diyarbakır Tapu Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kurumun akredite ettiği bir şirket, vatandaştan resmi işlem için para tahsil ediyor, ancak, karşılığında resmi bir harç makbuzu vermiyor.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Resmi bir kurumun bünyesinde yapılan bir işlem için vatandaş ödediği paranın karşılığında resmi bir harç makbuzu neden alamıyor?

Ödediği paranın kimin kasasına gittiğini merak eden bir vatandaş, “Devletin resmi bir kurumu olan Tapu Müdürlüğü tarafından akredite edilen bir şirkete, resmi bir evrak için ödeme yapıyorum ancak bunun karşılığında resmi bir harç makbuzu alamıyorum. Bu nasıl bir uygulamadır, anlam veremiyorum. Resmi bir evrak için ödediğim paranın nereye gittiğini merak ediyorum. Devletin resmi kurumu içinde bu tür bir işlem nasıl oluyor, bu sorunun cevabını ilgili yetkililerden bekliyorum. Ödediğim para kimin kasasına girdi, bunu öğrenmek istiyorum.”

Diyarbakırlı bir vatandaş, 500 dönümlük bir çiftlik projesi kapsamında TKDK’den destek noktasında gerekli evrakları temin etmek için Tapu Müdürlüğü’ne başvuruyor. Diyarbakır Tapu Müdürlüğü’ne proje kapsamında çiftlik kurulacak arazinin 1/5000 ve 1/25.000 ölçekli haritaları için başvuruda bulunuluyor. Tapu Müdürlüğü’nün alt katında gerekli evraklar için bin 800 TL para isteniyor. Parayı ödeyen vatandaş parayı ödediğine dair bir makbuz istiyor ancak ilgili kurumdan verilen hizmet karşılığında resmi bir makbuz verilemeyeceği söyleniyor.

‘Ödediğim para kimin kasasına girdi?’

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan vatandaş, karşılaştığı manzaraya ilişkin şunları söyledi: “500 küçükbaş hayvan çiftliği kurmak için bir projemiz vardı. Proje kapsamında TKDK’den destek alabilmek için gerekli evrakları temin etmek için Tapu Müdürlüğü’ne gittim. Çiftlik kurulacak arsanın 1/5000 ve 1/25.000’lik haritaları gerekiyordu. Gerekli evrakların harç bedeli olan ücreti ödemek için Tapu Müdürlüğü’nün alt katında bir yere yönlendirildik. Bin 800 TL ödememiz istendi. Parayı ödedik ama karşılığında herhangi bir makbuz verilmedi.2 gün sonra kurumdan haritalar hazır gelip alın dediler, ama ayrıca 800 TL daha ödeme yapmamız gerektiğini ifade ettiler. Haritaları almak için gittiğimde 800 TL’nin neden istendiğini ve ödediğim ücrete ilişkin kendilerinden bir makbuz talep ettiğimi ifade ettim. Ancak tarafıma söz konusu işleme dair resmi bir makbuz veremeyeceklerini söylediler. Devletin resmi bir kurumu içindeki bir işlem için para ödediğim halde neden resmi bir harç makbuzu alamadığımı sordum. Tapu Müdürlüğü’nün kendilerini akredite ettiğini ancak resmi bir makbuz veremeyeceklerini söylediler. Israrlarım sonucu bana bir tahsilat fişi vermek zorunda kaldılar ancak bilgisayar ortamında hazırlanan tahsilat fişinin resmi bir evrak değeri yok. Devletin resmi bir kurumu olan Tapu Müdürlüğü tarafından akredite edilen bir şirkete, resmi bir evrak için ödeme yapıyorum anacak bunun karşılığında resmi bir harç makbuzu alamıyorum. Bu nasıl bir uygulamadır bir türlü anlam veremiyorum. Resmi bir evrak için ödediğim paranın nereye gittiğini merak ediyorum. Devletin resmi kurumu içinde bu tür bir işlem nasıl oluyor, bu sorunun cevabını ilgili yetkililerden bekliyorum. Ödediğim para kimin kasasına girdi, bunu öğrenmek istiyorum.”

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkililerine ulaşamadık. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.