‘Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını biz bitirdik’

‘Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını biz bitirdik’
Batman’da katıldığı iftar yemeğinde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, "On yıllardır ülkemizde süren ret, inkar ve asimilasyon politikalarını biz bitirdik" dedi.

TİGRİS HABER - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Batman'da katıldığı iftar programında konuştu. İftarda konuşan Bakan Bozdağ, "On yıllardır ülkemizde süren ret, inkar ve asimilasyon politikalarını biz bitirdik. Kürtçenin üzerindeki yasakları tek tek biz kaldırdık. Şimdi bu ülkede Kürtçe türkü, şarkı, her türlü müzik, sanat, tiyatro oyunları oluyor mu? Oluyor. Dün mümkün müydü? Değil. Bugün bunlar Türkiye'nin normalleri haline geldi" dedi.

Son 20 yılda demokratikleşme konusunda ciddi adımlar attıklarını iddia eden Bozdağ, kimsenin konuşmaya cesaret edemediği şeyleri kendilerinin konuştuğunu söyledi. Bakan Bozdağ, şöyle devam etti: "Kürtçenin üzerindeki yasakları tek tek biz kaldırdık. Rahmetli Ahmet Kaya, Kürtçe şarkı söylemek istediğini ifade edince bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun etrafına çöreklenmiş olanların, rahmetliye nasıl linç uyguladıklarını o dönemleri bilenler bilir. Şimdi bu ülkede Kürtçe türkü, şarkı, her türlü müzik, sanat, tiyatro oyunları oluyor mu? Oluyor. Dün mümkün müydü? Değil. Bugün bunlar Türkiye'nin normalleri haline geldi."

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük reformcu iktidarıdır’

Kürtçe yayınlardaki engelleri de kaldırdıklarını anlatan Bozdağ, devletin televizyonunun ve radyolarının Kürtçe yayın yaptığını hatırlattı.

Kürtçe siyasi propaganda yapma hürriyetini Türkiye'ye getirdiklerinin altını çizen Bozdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti, Kürt kardeşlerimize bugüne kadar konuşulamayan, konuşmaya insanların cesaret edemediği pek çok konuda tarihi adımları atarak, en büyük gelişmeyi ve değişmeyi sağlamış Cumhuriyet tarihinin en büyük reformcu iktidarıdır. Konuşuyorlar, HDP ile daha yan yana aynı masadan fotoğraf veremeyen, desteğini aldığı halde 'biz ittifakız' diyemeyen, Yüksek Seçim Kuruluna götürdükleri ittifak beyannamesine HDP'nin imzasını attırmaktan korkanlar, çekinenler, bugün oylarına ihtiyaç varken bu kadar korkak davrananlar, yarın oylarını alınca dönüp bunların yüzlerine dahi bakmazlar."

‘Aldatmayacağız ve aldanmayacağız"

Reformları, korkakların değil cesurların yapacağının altını çizen Bozdağ, yapacakları çok reformun bulunduğunu dile getirdi.

"Kürt kardeşlerimizin üzerindeki baskıları, her türlü sıkıntıyı, sorunu AK Parti dışında ortadan kaldırmış başkaca bir hükümet var mı?" sorusunu yönelten Bozdağ, meralarda, yaylalarda vatandaşların güvenlik ve özgürlük duygularını yaşadığı bir Türkiye'nin bulunduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "aldatmayacağız ve aldanmayacağız" dediğini aktaran Bozdağ, riyakar siyasetin temsilcisi olmadıklarını vurguladı. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.