Roboski protestoları sürüyor

Roboski protestoları sürüyor
Diyarbakır’ın Silvan ve Ergani ilçesi ile Şanlıurfa, Mersin, Malatya ve Adana’da da destek mitingleri yapılarak kamuoyunun dikkati bir kez daha Roboski katliamı ve hasta tutuklu sanıklara çekildi.

Diyarbakır-Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de BDP Gençlik Meclisi tarafından Roboski katliamı ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi BDP Gençlik Meclisi üyeleri yanı sıra BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat ile yöneticileri ve tutsak yakınlarından oluşan yüzlerce yurttaş, Gazi Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binası önünde bir araya geldi. Eylemde, üzerinde "Hasta tutsaklar yalnız değildir", "Azadiya we azadiya meye" ve "Tecrit bir insanlık suçudur" yazılı kefenler giyildi. Daha sonra Karabehlülbey Caddesi üzerinden alkış, zılgıt ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır Caddesi üzerinde son bulan yürüyüşün ardından hasta tutsakların durumuna dikkat çekilen bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından dağılan kitleye Feridun Mahallesi'nde bulunan Diyarbakır Caddesi üzerinde polis müdahalede bulundu. Gaz bombası ve tazyikli su ile yapılan müdahaleye kitle de taşlarla karşılık verdi. Meydana gelen olayları takip etmek isteyen Silvan Mezopotamya Gazetesi muhabiri Kadir Şimşek polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi ile Şanlıurfa, Mersin, Malatya ve Adana’da da destek mitingleri yapılarak kamuoyunun dikkati bir kez daha Roboski katliamı ve hasta tutuklu sanıklara çekildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.