Roboskililer: Bizden ne istiyorsunuz?

Roboskililer: Bizden ne istiyorsunuz?
"Her gün bizi öldürüyorlar, yetmiyor köye baskın yapıyorlar, yetmiyor gözaltına alıyorlar. Bizden ne istiyorlar. Çocuklarımız bu yolda öldüler, kapatmalarına izin vermeyeceğiz, oraya fidanlar dikeceğiz"

Şırnak- Roboskililer askerler tarafından yapılan baskının ardından 7 kişinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Her gün bizi öldürüyorlar, yetmiyor köye baskın yapıyorlar, yetmiyor gözaltına alıyorlar. Bizden ne istiyorlar. Çocuklarımız bu yolda öldüler, kapatmalarına izin vermeyeceğiz, oraya fidanlar dikeceğiz" dedi. 

TSK'ya ait uçakların bombardımanı sonucu 28 Aralık 2011'de 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği katliamla hatırlanan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü, sabah saat 04.00 sıralarında askerler tarafından basıldı. Baskın yapılan köyde Faruk Encü, Kerem Enc, Yılmaz Enc, Hikmet Alma, Cevher Üren, Celal Encü, Servet Encü isimli 7 yurttaş gözaltına alındı. 7 kişinin gözaltına alınması sırasında baskın yapılan evlerde kalan yurttaşlardan bazıları da yine askerler tarafından darp edildi. Bir çok kişinin ise arandığı kaydedildi. Baskınlar sırasında çocuklarının darp edilerek gözaltına alınması ve evlerin askerler tarafından darma dağın edilmesine öfkelenen Roboskili anneler, tepkilerini "Bizi tutuklayarak ve öldürerek bitiremezler" diyerek gösterdi.


Askerlerin evi bastıkları sırada kendilerine muhtar ile beraber gelin demelerine rağmen kapıyı kırarak içeri girdiklerini belirten gözaltına alınan Cevher Üren'in eşi Semira Üren, "Ne olduğunu anlamadık, bize zulüm ediyorlar. Bunu kabul etmeyeceğiz" dedi. 

roboski-(1).jpg

roboski-(4).jpg

roboski-(3).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.