Rojawa Derneği’nden mağdur ailelere yardım

Rojawa Derneği’nden mağdur ailelere yardım
Diyarbakır’da bulunan Rojawa Derneği Başkanı Mustafa Ocaklık, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda kalan ailelere yardım etmeye devam ettiklerini söyledi.

Ocaklık, “Sur’da 5 bin aileye ulaştık. Nusaybin, Şırnak, Cizre ve Silopi’de de birçok aileye yardımda bulunduk” dedi. Ocaklık, Sur’dan 2 bin ailenin kardeş aile kampanyasına destek verdiğini söyledi.

 

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Rojawa Derneği, bölgede yaşanan olaylar sırasında evlerinden olan vatandaşlara yönelik başlattığı yardım kampanyalarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Mustafa Ocaklık, yaptıkları çalışmalara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

Ocaklık, “Bölge bir kriz içinde olmasına rağmen, halkımız, esnafımız yine de yardımlarını esirgemiyor ve bu da bizi çok sevindiriyor. Bugün hemen hemen Diyarbakır’daki her evin bakacağı bir ailesi vardır. Tabii ki, bugün Diyarbakır’da mağduriyet yaşayan birçok insanın akrabası vardır ve akrabalık ilişkisi bir sorumluluk getiriyor. Kimi ev konusunda kimi gıda yardımı şeklinde ya da ev eşyası, giyecek vs… hususunda yardımda bulunuyor. Bugün özellikle de önümüzün yaz olmasından kaynaklı Buzdolabı ve gıda ihtiyacı öncelik taşımaktadır. Kardeş aile projesinde şuan bir duyarlılık oluşmuş durumda. Bu konuda özellikle Avrupa’da ciddi bir katkı sağlandı. Derneğimizde ihtiyaç sahibi ailelerin bir listesi var ve dernek bünyemizde oluşturduğumuz bir komisyon aracılığıyla kardeş aile projesi kapsamında destek olmak isteyen ailelerle ihtiyaç sahibi aileler iletişimlerini sağlıyoruz. Kardeş aile projesi hem maddi katkı sağlarken bir yandan da psikolojik destek de sunuyor. Aileler kardeş aile projesi kapsamında iletişime geçerek yaşanan acılar paylaşılıyor ve yaralar sarılmaya çalışılıyor” dedi.

Yardımların yeterli olmadığını belirten Ocaklık, “Bu konuda toplumda bir duyarlılık oluşması çok önemli. Bugüne kadar 2 bin aile kardeş aile kampanyasına destek sunarak yaşanan acılar paylaşılmaya çalışıldı. Bunun dışında derneğimizin yardım kampanyası için açtığı banka hesaplarına yapılan nakdi yardımlar da var. Biz Rojava Derneği olarak şunu söylüyoruz; Bugün bu şartlar altında yaşamak zorunda kalan halkımıza el uzatmazsak, ne zaman uzatacağız?  Biz, insanların ırkına, rengine, mezhebine bakmaksızın bugün bu mağduriyeti yaşayan insanların nasıl yaşayacağını düşünmeliyiz. İnsanların kalacak bir evleri yok. Kış mevsiminin zorluklarını atlatan insanlarımız bu sefer de yaz ayının zorluklarıyla karşı karşıyalar. Diyarbakır’ın sıcak yaz gününde bir tas soğuk suyu içme olanaklarından dahi yoksun olan ailelerle, insanlık adına dayanışmak zorunda olduğumuzun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Bugün bu ailelere bir Buzdolabı ya da gıda malzemesi konusunda bir el uzatamıyorsak, onlarla dayanışamıyorsak ne zaman insan olarak üzerimize düşen görevi yapacağız? Bugün mağduriyet yaşayan insanlarla dayanışmayan kendi insanlığından şüphe duymalıdır. Eğer, mağduriyet yaşayan insanlarımıza el uzatmıyorsak, Kürt isek, Kürtlüğümüzden, değilsek insanlığımızdan şüphe duymalıyız. Biz diyoruz ki, eğer insanlığımıza, Kürtlüğümüze sahip çıkıyorsak o zaman bugün sıkıntıda olan insanlarımıza el uzatmalı, onların dertlerini paylaşmalıyız. İyi günde zaten herkes kendi halindedir ama kötü günümüzde birlikte olmak, bir lokmamız da olsa paylaşmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

 

Ali ABBAS YILMAZ/özel haber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.