Saadet Partisi’nden ziyaret

Saadet Partisi’nden ziyaret
Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat ve beraberindeki heyet gazetemizin merkezini ziyaret etti. Heyeti gazetemizin yayın koordinatörü Naci Sapan karşıladı.

Masum Rençber

TİGRİS HABER - Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat, Diyarbakır il Başkanı Abdurrahman Ergin, Bağlar İlçe Başkanı Erdoğan Baran ve Bağlar ilçesi tanıtım ve koordinasyon başkanı İrfan Çevik’ten oluşan heyet gazetemizi ziyaret etti. Heyet gazetemizin yayın koordinatörü Naci Sapan’la gündemdeki konuları değerlendirdi.

81 ilde saha çalışmaları

Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat, saha çalışmaları ile ilgili, “Aralık ayında başlayan çalışmalarımız, 1 genel başkan yardımcısı ve 5 kurul üyesi ile Mart sonuna kadar devam edecek. Şimdiye kadar 50 il ve ilçelerinde çalışmalarımız devam ediyor. 6’lı masa için seçim çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda elimizden geldiğince vatandaşlarla birebir görüşmeye çalışıyoruz. Çünkü bire bir görüşmelerde vatandaşlar daha cesur davranabiliyor ve sorunlarını dile getirebiliyorlar.” İfadelerini kullandı.

Kürt Meselesi çözülmeli

Fırat, ülke genelinde sorunlar olduğunu ancak bölgesel sorunlarında ulusal arenaya çıktığını belirterek, Kürt meselesine değindi. Fırat, “Anadil hakkı en temel haktır, bunun önünde anayasada bir engel var, bu engeli kaldırmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Saadet partisinin bazı tezlerini artık 6’lı masada savunuyor. Genel başkanımız Temel Beyin tezine göre Kürt meselesi mecliste çözülmesi gerekiyor, yoksa kriminalize edilir. Kürtçeye yönelik bir taslak var ama Kürtçeye yönelik bazı kısıtlamalar da var. Yasakçı bir zihniyetle bir yere varamayız. Hem gelişmiş hem de diğer ülkelerde böyle bir şey yok. İsveç ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Irakta da farklı ana diller kullanılıyor.”

Seçim tarihi ve iktidar

Seçime dair değerlendirmelerde bulunan Fırat, Cumhurbaşkanının seçim tarihini kendine göre ayarlamaya çalıştığını belirterek, “Seçimi 14 Mayıs olarak belirlemek kendine göre ayarlamaktır. Tabi biz buna karşı çıkıyoruz. Ama burada tuzağa da düşmemek gerekir. Biz bunlara karşı çıkarken, bunların mağduriyet siyaseti yapmasına da izin vermemek gerekiyor.” dedi.

Diğer taraftan 6’lı masanın 30 Ocakta açıklanacak olan mutabakat metnine de değinen Fırat şunları söyledi. “30 Ocakta 200 sayfadan oluşan mutabakat metnini deklere edeceğiz. Bu ortak mutabakat metni şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en geniş mutabakat metni olacak. Bu metinde hem seçim dönemi hem de sonrasını içeriyor ve 85 milyonu kucaklayan bir metin olacak.”

Ekonomik sorunlar

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin de, ülkenin bir diğer sorununun ekonomi olduğuna değinerek, şu ifadeleri kullandı. “İnsanlar evine ekmek götüremezse diğer sorunlarla ilgilenemez. Bugün Türkiye de korkunç bir sınıf farkı var. En zengin 13 kişi ile 44 milyon vatandaşın durumu eşdeğer. İktidar kendi zenginlerini yaratmış durumda.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.