“Sadece 300 ağaç kesildi”

“Sadece 300 ağaç kesildi”
“Burada gerçekleşebilecek olası bir yangına müdahale edebilmek için sadece 300 civarında yabani söğüt ağacı kesildi”

sadece-300-agac-kesildi----(3).jpgDicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Vadisi’nde 7 bin ağacı kestiklerine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Burada gerçekleşebilecek olası bir yangına müdahale edebilmek için sadece 300 civarında yabani söğüt ağacı kesildi” dedi.

 

HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Vadisi’nde kesildiği ileri sürülen 7 bin ağaç ve önceki gün çıkan yangına ilişkin Tigris’e açıklamalarda bulundu.  

Geçmişte üniversitenin bazı alanlarının raht için kiraya verildiğini belirten Eyigün, “Bu yüzden milletin bilinçaltında böyle bir korku var. Ağaçları rant için kesip, o bölgeleri kiraya vereceğimizi düşünüyorlar. Ancak kesinlikle bizim dönemimizde yerleşkemizdeki hiçbir alanı üniversitemizin kendi akademik gelişiminin dışında kullanmadık, kullanılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

Dicle Vadisi’nde iddia edildiği gibi 7 bin ağacın kesilmediğini ifade eden Eyigün, şunları kaydetti:

“Söz konusu bölgede Orman Müdürlüğü’nün de raporu doğrultusunda yaklaşık 300 tane yabani söğüt ağacı kestik. Zaten oradaki toplam ağaç sayısı 7 bindir. 300 tane ağacı da olası faciaları önlemek için kestik. Çünkü burada bulunan alanlarda vatandaşlar zaman zaman gelip piknik yapıyorlar. Ormanlık alanda ateş yakıyorlar. Bu da yangına neden oluyor. Geçen yıllarda bu alanda yaşanan yangın Çocuk Hastanesi’ne kadar sıçradı. Belediye ve jandarma ekipleri geldi ancak itfaiye o alana giremedi. Bu da büyük bir soruna neden oldu. Bir daha böyle olası durumların yaşanmaması için önlem aldık.”

Prof. Dr. Eyigün, önceki gün üniversite yerleşkesinde çıktığı iddia edilen küçük çaplı yangın da kendi alanlarında çıkmadığını belirterek, “Küçük çaplı yangının çıktığı doğrudur. Ancak bu yangın ne ağaçların kesildiği bölgede ne de üniversite yerleşkesinin başka bir alanında çıkmıştır” dedi.

sadece-300-agac-kesildi----(2).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.