Sağlık Bakanı: Sonuçları pozitif çıkan yeni vakalar var

Sağlık Bakanı: Sonuçları pozitif çıkan yeni vakalar var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sonuçları pozitif çıkan yeni vakalar var. Sonuçlarını akşam açıklayacağım” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Koca’nın açıklamalarından bazı satır başları şöyle,

Bu günler böyle sürüp gitmeyecek. Halkımızın sağ duyusunu devletimizin organizasyonu kadar önemlidir. Dünyada salgın var, Birçok ülke kontrolü kaybetti. Tedbirlere uyarsak salgını kontrol altına alabiliriz. Yaşamı durdurmadan alınacak tedbirleri alıyoruz. Düşmanımızı tanıyoruz. Sıkı tedbirlerle bu günlere aşacağız.

Bilim kurulunda yeni önlemler aldık. laboratuar sayımızı 16’ya çıkardık, testler daha çok şehirde yapacak.

Umreden gelen 5 bin vatandaşımızı gözlem altına aldık. 14 gün boyunca gözlem altında tutacağız. Şikayetler 184’e yapılmalı. Vatandaşlarımızın evden çıkmamalarını istiyoruz.

Uçuş yasakları 14 ülke. Yarın sabah itibari ile 6 ülke daha ilave edildi. Uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20’ye çıkmış oldu.

Bu akşam topluca pozitif çıkan rakamları açıklayacağım. Uzun süre 0 vaka ile sürdürdük. Şimdi mücadelenin yeni Safasızdayız. Yaşlılara ve kronik hastalara karşı dikkatli olalım. Virüse karşı mücadele devam edecek.

Yeni gelişlerle yeni riskler eklemeyelim. Her birimiz sorumluyuz. Virüsle teması 0’a indirmeliyiz. Araya mesafe koymalıyız. Çok geçmeden normal hayatımıza dönmüş olacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.