Sakarya’da askerlerin zehirlendiği iddia edildi

Sakarya’da askerlerin zehirlendiği iddia edildi
Sakarya Taşkısığı 7’nci Komando Tugayı'nda verilen yemekten kaynaklı birçok askerin zehirlendiği iddia edildi. Asker aileleri, zehirlenen askerlerin Tugay’da bekletildiğini, soğuk algınlığı denilerek olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Sakarya Taşkısığı 7’nci Komando Tugayı’nda dün akşam verilen yemekten kaynaklı çok sayıda bedelli ve uzun dönem askerin zehirlendiği iddia edildi. Tugayda 700 kişinin bulunduğu ve bunlardan 486’sının bedelli asker olduğunu söyleyen aileler, zehirlenen askerlerin büyük bölümünün Tugay’da bekletildiğini, bir kısmının ise Sakarya Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirtti.

 

Asker yakınlarından alınan bilgilere göre dün akşamdan bu yana bedelli ve uzun dönem askerlerin büyük çoğunluğunda ishal, ateş ve kusma belirtileri baş gösterdi. Aileler, askerlerin Tugay Komutanı Albay S. K.'ye olayı bildirmelerinden sonra Komutanın askerlerle alay ettiğini soğuk algınlığından kaynaklı böyle olduklarını söylediğini ve zehirlenen askerlerin çoğunun hastanelere kaldırılmadığını aktardı.

 

KAYIT AÇILMASINA İZİN VERİLMİYOR

 

Bazı askerlerin Sakarya Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyleyen aileler hastanede polisin olayı "adli vaka" olarak kayıtlara geçmesini Tugay Komutanı’nın engellediğini olayın kayıtlara soğuk algınlığı olarak geçirildiğini söyledi. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.