Sakarya’da yaşanan olayın detayları ortaya çıktı

Sakarya’da yaşanan olayın detayları ortaya çıktı
Sakarya'nın Hendek ilçesinde etnik bir nedenden dolayı işlendiği iddia edilen cinayetin detayları ortaya çıktı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 16 Aralık'ta saat 19.45 sıralarında Yeni Mahalle Beştepeler Caddesi üzerinde meydana gelen Kasten Öldürme, Kasten Yaralama ve Tehdit olayına ilişkin yapılan çalışmaların ve alınan beyanların detayları ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre saldırgan Hikmet Usta beyanında, maktul Kadir Sakçı'yı ismen tanımadığını sadece simasını tanıdığını belirtti. Olay günü maddi sıkıntılardan dolayı moralinin bozuk olduğunu ve çok miktarda alkol aldığını dile getiren saldırgan Hikmet Usta, tanımadığı kişilerle Suriyelileri eleştirir tarzda konuştuğunu, bu sırada kendisine "Suriyeliler hakkında neden böyle konuşuyorsun" diyen maktul ve oğlu ile tartıştığını ifade etti.

"Boğazıma yapıştı"

Maktul Kadir Sakçı'nın boğazına yapıştığını ileri süren saldırgan Hikmet Usta, maktul ile oğlunu korkutmak için belinden silahı çekip yere 4 el ateş açtığını ancak maktul ile oğlunun yaralandığını fark etmediğini savundu.

Saldırgan, daha sonra oğlu M.U. tarafından kalabalığın arasından çıkarıldığını ve uzaktan akrabaları olan R.E'nin arabasıyla eve geçerek ailesini de alıp Bursa'ya geçtiğini ve burada yakalandığını beyan etti.

"Tabancasını bize doğrultarak en az 5-6 el ateş açtı"

Olayda yaralanan maktulün oğlu Burhan Sakçı, kahvehanenin önünde oturan ve halinden sarhoş olduğu belli olan Hikmet Usta'nın babasına hitaben "Siz Suriyeli misiniz?" diye sorduğunu, sarhoş olduğu için babası ve arkadaşının tepki vermediğini, tekrardan aynı soruyu sorması üzerine babasının "hayır değiliz" şeklinde cevap verdiğini, daha sonra şüphelinin kendilerine hitaben "dağılın" diyerek küfürler savurduğunu, babasının ilk etapta duymazdan geldiğini, ikinci küfürde babasının şahsa hitaben "utanmıyor musun, yanımda çocuğum var niçin küfür ediyorsun?" dediğini, bu sırada R. isimli şahsın yanlarına geldiğini, babasına hitaben "kusura bakmayın, şahıs sarhoş, idare edin" dediğini, bu esnada saldırgan elinde bulunan silahı kendilerine doğrultmaya çalıştığını ve kargaşa olduğunu, silahın 2 el yere doğru patladığını, şahsın kendilerine ateş etmek istediğini anlayınca kendisini babasının önüne koyarak babasını uzaklaştırmak istediğini, bu sırada belinde sıcaklık hissettiğini ve vurulduğunu anladığını, karşı kaldırıma geçtiğinde yere düştüğünü, babasının ise diğer kaldırımda yere yığıldığını gördüğünü, şüpheli şahsın kendisine ve babasına tabancasını doğrultarak en az 5-6 el daha ateş ettiğini, şüpheli ile bir tanışıklıklarının ve husumetlerinin olmadığını ifade etti.

"Saldırgan, Kadir amcanın 'yanımda oğlum var küfür etme' demesi üzerine silahını çekti"

Olayın tanığı E.K, maktul Kadir Sakçı ve oğlu ile sohbet ederken saldırgan Hikmet Usta'nın Suriyelilere küfür saçarak yanlarına geldiğini, saldırganın elini tuttuğunu bir elini de maktulün omuzuna koyduğunu, maktulün "Biz Türk'üz, Suriyeli değiliz" dediğini, saldırganın küfürler saçmaya devam ettiğini, saldırganın kahvehaneye girip tekrar geldiğini dile getirdi.

 

Saldırganın tekrar küfür etmesi üzerine maktul Kadir Sakçı'nın "bak yanımda oğlum var küfür etme" dediğini aktaran E.K, saldırganın elini beline atıp silahını çıkardığını, 2 el ateş edilince kahvehaneye geçip eğildiğini, daha sonra 3-4 el silah sesi duyduğunu, saldırganın kendisine döndüğünü, o sırada kahvecinin saldırgana müdahale ederek silahı aldığını belirtirken, maktul ve oğlunun vurulduğunu sonradan öğrendiğini ifade etti.

Saldırgan Hikmet Usta'nın suç geçmişi

Saldırgan H.U. isimli şahıs oğlu M.U, akrabası R.E. ve diğer aile fertleri ile birlikte kaçmaya çalıştığı, aynı günün gecesi şahısların Bursa ilinde yakalandığı ve 17.12.2018 günü H.U. isimli şahsın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, M.U. ve R.E. isimli şahısların adli kontrol şartı ile serbest kaldığı, eşi, kızı ve diğer oğlunun ise Cumhuriyet Savcılığından serbest kaldığı öğrenildi.

Saldırgan H.U'nun, 14 kasten yaralama, yağma, tehdit vb. suçlardan kaydı bulunuyor. İşlediği suçlar nedeniyle cezaevinde bulunan saldırgan, 2014 yılında cezaevinden çıktı.

"Olay Kürt-Türk meselesi gibi hiçbir etnik temele dayanmıyor"

Alınan diğer 11 tanık ifadelerinde söz konusu olayın Kürt-Türk meselesi gibi hiçbir etnik temele dayanmadığı, şahısların daha önceden hiçbir tanışıklıklarının ve husumetlerinin olmadığı, olayın tamamen şüpheli şahsın aşırı derecede alkollü olması ve çevreye yüksek sesle ettiği küfürlerden kaynaklandığı belirtildi.

Maktulün ailesi basın yolu ile bilgilendirme yapacak

Maktul Kadir Sakçı'nın aile büyüklerinin konunun etnik temelli bir yöne çekilmek istenmesinden rahatsızlık duydukları ve konu ile ilgili basın yolu ile bilgilendirme yapacakları ifade edildi. (Kaynak: İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.