Sanatçı Ahmet Uğurlu Hayatını Kaybetti

Sanatçı Ahmet Uğurlu Hayatını Kaybetti
Ünlü Oyuncu Ahmet Uğurlu vefat etti. Eşref Saati, Behzat Ç. ve Yol Ayrımı gibi başarılı yapımlarda yer alan Ahmet Uğurlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi. Tabutta Rövaşata'nın Mahsun'u, Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Haberi X hesabından Cem Yılmaz duyur

TİGRİS HABER -Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu'nun vefat haberi sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu. Ünlü isimler X hesaplarından acı haberi paylaştı. Ahmet Uğurlu, Türk tiyatrosu, sinema ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden biridir. 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da doğan Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi aldı.

Aldığı tiyatro eğitimi ona sahne sanatlarına olan derin ilgisini ve yeteneğini geliştirme imkanı tanıdı. Uğurlu’nun hayatı, çeşitli Devlet Tiyatroları'nda sergilediği performanslar ve aldığı rollerle şekillendi.

Tiyatro sahnesindeki varlığını sinema ve televizyona da taşıyan Uğurlu, çok sayıda önemli film ve dizide rol aldı. Uğurlu’nun sinema kariyerinde Derviş Zaim'in yönettiği "Tabutta Rövaşata" filmi Uğurlu’nun hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. (HalkTv)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum